Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Volkswagen Golf VI este „Maşina Lumii” în anul 2009

Volkswagen a avut încă o dată ocazia de a testa popularitatea unuia dintre cele mai vândute modele din istorie. Calificat în finala concursului „World Car of the Year ”, noul Golf VI şi-a adjudecat premiul pus în joc învângind concurenţi la fel de puternici: Ford Fiesta şi Toyota iQ. Modelul german, aflat la prima participare, câştigă titlul suprem „Maşina Lumii” acordat de un juriu internaţional format din 59 de jurnalişti din douăzeci şi cinci de ţări din întreaga lume. Evenimentul de peste ocean, unic în felul său, reuneşte cele mai bune noi modele ale momentului în încercarea de a desemna automobilul nr.1 mondial. Pretendenţii la titlul „World Car of The Year” au fost selectaţi dintr-o listă iniţială care includea 51 de maşini. Într-o primă etapă preliminară au fost alese doar zece modele, după care în cea de a doua şi ultima etapă au fost admise doar trei.

Noul Golf VI este al doilea autoturism german care câştigă premiul „Maşina Lumii”, după ce Audi A6 a reuşit în 2006 aceeaşi performanţă. Acesta a fost înmânat preşedintelui şi directorului executiv al Volkswagen America, Stefan Jacoby, într-o conferinţă de presă organizată în prima zi a Salonului Auto de la New York.

„Este o mare onoare pentru Volkswagen că cel mai bine vândut model la nivel global, Golf, primeşte distincţia <Maşina anului 2009 la nivel mondial>. Este modul cel mai bun pentru debutul noului Golf aici, în America”, a declarat Stefan Jacoby.  „Ne bucurăm de sosirea celei de-a şasea generaţii Golf. Altfel spus, pur şi simplu, credem că acesta este cel mai bun Golf din toate timpurile." Cu cele peste 26 de milioane de unităţi vândute în 120 de ţări, Golf este unul din primele trei vehicule într-un clasament de vânzări al tuturor timpurilor. Ecourile reuşitei se fac simţite şi în ţara noastră, unde reprezentanţii Volkswagen din România se declară  mândri şi mulţumiţi că a şasea generaţie Golf a primit distincţia "Maşina Mondială a Anului 2009". „Noul model împrumută grila şi farurile de la Scirocco, iar senzaţia este că stai într-un model mult mai scump decât celelalte modele din acest segment datorită construcţiei sale solide şi a habitaclului, care se ridică la standarde înalte. Clienţii au la dispoziţie nu mai puţin de şase motoare, incluzând aici versiunea de 160 de cai a motorului TSI de 1,4 litri sau propulsorul diesel common-rail TDI disponibil în mai multe versiuni de putere. Alegerea uneia dintre opţiunile disponibile la nivelul transmisiei este foarte dificilă, bazându-se pe un şasiu foarte bun. Volkswagen Golf este mai rafinat decât rivalii săi, mai ales la viteze de croazieră. Zgomotele produse în timpul rulării sunt reduse la minimum, transformând noul Golf într-o maşină perfectă pe distanţe mari" se afirmă în comunicatul de presă remis de departamentul de comunicare al mărcii Volkswagen. Noul Golf este disponibil în România din noiembrie 2008 şi are un preţ de pornire de 13.668 de euro cu TVA.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen Golf VI este „Maşina Lumii” în anul 2009.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 995 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen Golf VI este „Maşina Lumii” în anul 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei