În cadrul evenimentelor circumscrise „Săptămânii asiatice” (7-12 aprilie), suită de manifestări organizate de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, Clubul de Studii Asiatice România – China și Asociația de Cooperare Cultural-Educațională Suceava, ziua de 10 aprilie a fost dedicată Chinei.
Așa cum ne spune conf. univ. dr. Alexandru Nedelea, „Clubul de Studii Asiatice și profesoara de limba chineză Pan Yuyan au organizat o expoziție care a inclus fotografii, cărți, reviste și obiecte de artă din China”.
Vizitatorii au putut să asiste la demonstrații de artă decorativă și caligrafie chineză și să servească ceai chinezesc.
Participanții au fost antrenați în descoperirea șahului chinezesc și a jocului strategic Weiqi sau Go. În zilele noastre, Go-ul este din ce în ce mai puțin privit ca un simplu joc și în tot mai multe școli și universități din întreaga lume este studiat ca mijloc complementar în dezvoltarea unei gândiri strategice structurate, cu aplicații practice în economie, finanțe, management, marketing, matematică și programare.
Pe parcursul desfășurării „Săptămânii asiatice” la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava au conferențiat pe tema „Economia Chinei” lectorul de limba chineză Pan Yuyan și conf. univ. dr. Alexandru Nedelea, s-au organizat o „Seară de dans chinez” și o acțiune intitulată „Să descoperim cultura și civilizația chineză” adresată elevilor de la Școala Gimnazială Poieni, iar „Săptămâna altfel” (cu care s-a intersectat „Săptămâna asiatică”) a fost marcată la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, unde li s-au făcut cunoscute elevilor o serie de aspecte specifice muzicii și tradițiilor chineze.