Pentru menținerea unei siluete fine și pentru o stare bună a sănătății, vara trebuie consumate din belșug o serie de alimente de sezon. Prezentăm mai jos topul 10 al aliaților de vară ai siluetei:
Castravetele – conține doar 10 calorii pe 100 de grame și 96% apă, fiind foarte bun pentru hidratare. În plus, conține fibre, foarte utile pentru îmbunătățirea tranzitului intestinal.
Tonul (150 de calorii/ 100 de grame) – pește gras – dar mai puțin gras decât somonul -, are un conținut bogat de acizi grași omega 3, contribuind la prevenirea maladiilor cardio-vasculare. În plus, este bogat în proteine complete, vitaminele A, B, D, fier, magneziu și calciu.
Pepenele galben (48 de calorii/100 de grame) – este diuretic, bogat în fibre, fiind un laxativ natural foarte eficace. Conține mult caroten (antioxidant). Bogat în apă, hidratează și împrospătează organismul.
Carnea de pui (110 calorii/ 100 de grame) – este săracă în grăsimi, fiind „starul” dietelor. Însă trebuie să se evite pielea și să se prefere carnea albă (piept, nu pulpe). Puiul conține proteine bune, care permit repararea celulelor din corp.
Ridichile roșii (15 calorii/ 100 de grame) – conțin mult sulf, bun pentru stimularea digestiei, dar și fibre și vitamina C.
Carnea de vită (175 de calorii/ 100 de grame) – este bogată în proteine și are puține calorii. Este bogată în fosfor, un oligoelement care permite repartizarea în tot corpul a energiei livrate de alimente. A se evita însă creierul de vită, care conține extrem de mult colesterol, precum și carnea preparată cu sos.
Piersicile (40 de calorii/ 100 de grame) – sunt hidratante, conținând 87% apă. Conțin antioxidantul provitamina A și foarte multe fibre, utile pentru digestie.
Dovleceii (15 calorii/ 100 de grame) – sunt bogați în minerale și oligoelemente, magneziu și calciu. Conținutul mare de fibre ajută digestia. A se evita însă combinarea lor cu smântână, de exemplu.
Dorada (77 de calorii/ 100 de grame) – este un pește slab cu virtuți multiple. Bogată în magneziu, fier, fosfor, calciu, dorada conține și vitamina B și iod. Pentru a profita din plin de calitățile lui, acest pește trebuie preparat pe baie de aburi sau la cuptor.
Menta – posedă proprietăți de stimulare a aparatului digestiv. După o masă copioasă, se recomandă o infuzie de mentă.