Obiectiv

Zamca, un punct de reper gastronomic în România



Mihai Neacșu, fost participant la Top Chef, emisiune difuzată pe Antena 1, vine cu o provocare culinară unică pentru suceveni
Mihai Neacșu, fost participant la Top Chef, emisiune difuzată pe Antena 1, vine cu o provocare culinară unică pentru suceveni

Timp de jumătate de an, sucevenii vor avea parte de un adevărat festin culinar. Singura condiție este să ajungă la restaurantul Zamca, unde au șansa să-l întâlnească pe Mihai Neacșu, fost participant la emisiunea Top Chef, difuzată de postul de televiziune Antena 1. Acesta vine cu o provocare pentru suceveni, iar ca obiectiv și-a propus să transforme restaurantul Zamca într-un punct de reper gastronomic în România.
„Clienții vor fi întâmpinați cu o gamă mai largă de mâncăruri din bucătăria indiană, chineză și spaniolă, dar nu vor lipsi nici mâncărurile tradiționale românești. Ca element de noutate, toate preparatele vor fi făcute în casă pentru a avea un gust aparte”, a dezvăluit Mihai Neacșu.
Mihai Neacșu își intră în rol începând de pe 1 mai
Sucevenii vor putea afla cum gătește fostul participant de la Top Chef începând de pe 1 mai, când se va deschide și terasa restaurantului Zamca.
Ambițiile lui Mihai Neacșu sunt foarte mari și este convins că platourile sale îi vor determina pe suceveni să-și schimbe mentalitatea despre modul de a mânca.
„Vreau să ridic ștacheta din punct de vedere gastronomic. Sper să am concurență și din partea altor restaurante din Suceava pentru a ridica standardul în domeniu la un nivel cât mai înalt. Îmi plac provocările și cred că meniul cu care îi vom întâmpina pe clienți va fi foarte apreciat”, a mai arătat Mihai Neacșu.
În luna mai va fi organizat un show culinar de excepție
Printre acțiunile pe care noul bucătar al restaurantului Zamca le-a pregătit pentru sezonul cât va sta la Suceava se numără și una nu doar interesantă, ci și spectaculoasă. Este vorba de un show culinar la care vor participa încă unu, doi bucătari cunoscuți și la care invitații vor avea posibilitatea să-i vadă la lucru pe maeștrii în arta culinară, dar și să le deguste platourile.
„M-am lăsat greu convins să vin la Suceava, dar proiectul care mi s-a propus m-a încântat”, a precizat Mihai Neacșu.
A gătit pentru prim-miniștri și președinți
Chiar dacă a împlinit doar 32 de ani, Mihai Neacșu are în spate o experiență de 14 ani în arta culinară. În acest timp a gătit pentru oameni cu greutate, cum ar fi Macolm Emery, bucătarul reginei Marii Britanii, pentru Ștefan Bănică Junior, Smiley sau Antonia. Printre cei care au degustat din platourile fostului participant de la Top Chef se numără și prim-miniștri sau președinți ai României, dar și alte personalități din lumea sportului, muzicii sau artelor. Pașii l-au purtat și pe la restaurante de top din Anglia sau Italia, iar gama preparatelor gătite se întinde pe o plajă largă, plecând de la bucătăria franceză și până la cea cu specific pescăresc.
Mihai Neacșu este membru al lotului olimpic de seniori-bucătari al României, iar deviza sa este să se perfecționeze permanent pentru a fi cel mai bun.


Restaurant Salon Zamca
Restaurant Salon Zamca
Mihai Neacșu, fost participant la Top Chef, emisiune difuzată pe Antena 1, vine cu o provocare culinară unică pentru suceveni
Mihai Neacșu, fost participant la Top Chef, emisiune difuzată pe Antena 1, vine cu o provocare culinară unică pentru suceveni


Recomandări

Câștigătorii invitațiilor „All you can eat” la cel mai spectaculos show de gătit în natură, „Bucovina Grill & BBQ”

Câștigătorii invitațiilor „All you can eat” la cel mai spectaculos show de gătit în natură, „Bucovina Grill & BBQ”
Câștigătorii invitațiilor „All you can eat” la cel mai spectaculos show de gătit în natură, „Bucovina Grill & BBQ”