Vrei să slăbești? Mănâncă!!!



Energia și greutatea
Dietele prin înfometare nu fac altceva decât să te anemieze, fără să stabilizeze greutatea corporală. Așa că, în noua sa carte, cel mai bine vândut nutriționist, Debra Waterhouse, oferă un plan îndrăzneț de cinci mese pe zi, pentru un corp mai suplu.
Când stomacul tău este gol și face zgomot, primul instinct al organismului tău este acela de a te îndemna să mănânci. Dar dacă nu îți reîncarci motoarele în 30 de minute de la primele semne biologice, nivelul glucozei din sânge scade, provocându-ți dureri de cap sau creșteri de tensiune, vei deveni nervoasă. Când, în sfârșit te vei hotărî să mănânci, vei exagera.
În loc să exagerezi, ascultă semnalele apetitului tău și mănâncă imediat. Te vei simți plină de energie. Datorită faptului că nu ești înfometată atunci când începi să mănânci, vei fi satisfăcută prin consumarea unei cantități moderate de alimente.
De ce cantitate de alimente are nevoie stomacul tău pentru a se simți satisfăcut? Răspunsul se află în mărimea palmei tale. O porție de alimente mai mică decât o palmă și nu îți va fi de ajuns; o porție de alimente mai mare de o palmă va fi prea mult. Câteva standarde cantitative, pentru a te obișnui cu porțiile moderate:
– jumătate de sandwich
– 10 chipsuri de cartofi
– 1 farfurie de paste
– un hamburger mic ( nu un Big Mac)
– 3 lingurițe de înghețată ( nu o cutie întreagă)
Există și excepții de la măsura “ de o palma”. Trei mâini de salată verde le poți servi la o masă. Un castron de supă este permis. Dar, pentru cele mai multe alimente consumate nu uita: mâna ta este unitatea de măsura pentru stomacul tău, folosește-o!!!
Mănâncă natural
În timp ce instaurezi embargo-ul la ulei, poți reduce și cantitatea de zahăr. Problema cu zahărul este că în general cauzează scăderi ale nivelului de energie. Un carbohidrat simplu, zahărul este absorbit rapid scăzând astfel nivelul de energie.
Există o posibilitate de a evita acest lucru. Nu mânca numai zahăr.
Asigură-te că ai și altceva în stomac care se absoarbe și este digerat rapid. Bea un pahar de lapte cu prăjitură, taie-ți o feliuță de brânză cu măr, mănâncă un iaurt cu fulgi.
Permite-ți să mănânci – orice – moderat – și îți vei menține tonusul!!!
Mănâncă puțin și des
Gustările mici, frecvente, care îți reîncarcă bateriile constant au avantaje pe termen lung. Un mod de alimentație bazat pe trei mese echilibrate poate cauza un dezechilibru al nivelului de energie. O perioadă mai îndelungată între micul dejun, prânz, cină și vei mânca mai mult seara.
În schimb, încearcă să iei 5 gustări mici în timpul unei zile. Îți vor dubla nivelul energiei și îți vei controla și greutatea.
Nu face greșeala de a mânca cinci feluri de mâncare la fiecare gustare. La micul dejun – cereale, între micul dejun și prânz – fructe sau un iaurt, prânz – jumătate de sandwich, între prânz și cină – cealaltă jumătate de sandwich, și la sfârșitul zilei – o cină moderată, “o mână”.
Sursa www.idieta.ro