Vrei să ai un copil mai zvelt, mai binecrescut și care învață mai bine? Oamenii de știință au o recomandare clară



Copiii care petrec mai puțin timp în fața televizorului și a computerului dorm mai bine, învață mai bine și se poartă mai bine, sugerează un studiu recent în SUA.
Mai puțin timp petrecut în fața televizorului și a computerului se traduce printr-un somn mai bun, un indice de masă corporală mai aproape de valorile sănătoase, un comportament mai civilizat și rezultate școlare mai bune, spun specialiștii.
Peste 1.300 de copii americani au luat parte la un studiu realizat în cadrul unui program de prevenire a obezității infantile, rezultatele fiind publicate în JAMA Network Journals.
Dar autorii studiului au descoperit, analizând datele colectate, că reducerea timpului petrecut în fața ecranului TV sau al computerului avea și alte beneficii în afară de menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Copiii care se uitau mai puțin la televizor și petreceau mai puțin timp online sau jucând jocuri video dormeau mai mult, aveau note mai bune și se comportau mai puțin agresiv. O expunere mai mică la violența prezentă în unele emisiuni TV și jocuri video era asociată cu amplificarea comportamentelor pozitive și reducerea celor agresive, a explicat autorul principal al studiului, dr. Douglas Gentile, de la Universitatea Statului Iowa.
Factorul-cheie era supravegherea exercitată de părinți, pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranelor.
Rezultatele le confirmă pe cele ale unui studiu american anterior, realizat la Oregon Social Learning Center, ce arăta că acei copii care sunt lăsați de părinți să petreacă mult timp în fața ecranelor au o probabilitate mai mare de a fi supraponderali.
Un alt studiu, realizat la Universitatea Deakin din Melbourne, Australia, a arătat că acei copii care se uită mult la televizor au mai multe probleme în familie, iar starea lor emoțională este mai puțin bună; fiecare oră petrecută în fața televizorului putea dubla riscul afectării negative a vieții de familie.
Sursa: Mail Online



Recomandări

Peste 300 de oameni au fost vaccinați antirabic în județul Suceava, de la începutul anului, după ce au fost mușcați de animale