Vită în sos tomat



Vită în sos tomat
Vită în sos tomat

4 porții – 80 minute

  • 600g carne de vită
  • 600g roșii
  • 600g țelină
  • 500ml supă de legume (sau din cub concentrat)
  • 25g unt
  • 1 linguriță boia iute
  • ± sare, piper

Preparați supa de legume și când începe să fiarbă, adăugați roșiile tăiate în sferturi. Adăugați carnea tăiată în cubulețe și continuați să fierbeți la foc potrivit, cu vasul acoperit. Tăiați în cubulețe țelina și fierbeți-le în apă săratã, cam 30 de minute. Când carnea este suficient de fiartă, scoateți-o din oală și păstrați-o la cald. Lăsați să fiarbă în continuare supa în care a fiert carnea, până când devine un sos mai gros. În acest moment adăugați untul și boiaua iute și amestecați pentru omogenizare. Serviți carnea stropită cu acest sos și cu garnitură de țelină.