Vinurile slabe ar putea scădea riscul de declanșare a mai multor tipuri de cancer



Vinul consumat zilnic în cantități moderate poate preveni mai multe tipuri de cancer, cu condiția să aibă o concentrație de alcool de 10%, comparativ cu 14% cât au majoritatea vinurilor din comerț, potrivit unui studiu realizat de World Cancer Research Fund, relatează bbc.co.uk.
Vinul consumat o concentrație de alcool de 10%, comparativ cu 14% cât au cele mai multe dintre sortimentele comercializate, consumat zilnic, ar putea fi util în combaterea declanșării mai multor tipuri de cancer, potrivit unui studiu efectuat de
Această organizație a lansat un apel către producătorii de vinuri și de bere, rugându-i să lanseze în comerț mai multe sortimente de băuturi cu concentrații de alcool mai scăzute.
Un expert din industria alimentară din Marea Britanie consideră că acest apel se suprapune perfect peste dorințele consumatorilor britanici, care doresc vinuri „mai ușoare”.
Calculul s-a bazat pe datele unui raport din 2007 care studia asocierea dintre consumul de alcool și cancer.
Acel raport le recomanda bărbaților să nu consume mai mult de două pahare de băutură pe zi, iar femeilor, cel mult un pahar zilnic.
Datele folosite în acest studiu au fost suficient de detaliate pentru a releva existența unui risc suplimentar de declanșare a cancerului, provocat de fiecare doză suplimentară de 10 mililitri de alcool, consumate cu regularitate.
Persoanele care beau câte 250 de mililitri de vin în fiecare seară beneficiază de o reducere cu 7% a riscului de declanșare a cancerului intestinal, cu condiția să bea un sortiment a cărui concentrație de alcool să fie de 10%, în loc de 14%.
Deși această scădere a riscului de îmbolnăvire este destul de mică pentru fiecare individ, World Cancer Research Fund consideră, totuși, că la fiecare 100 de persoane care adoptă acest regim, se va evita cel puțin un caz de cancer intestinal.
Deși studiul actual s-a concentrat exclusiv asupra cancerului intestinal, cercetătorii britanici consideră că nu există niciun motiv pentru care această soluție să nu se aplice și în cazul riscurilor asociate cu alte tipuri de cancer, precum cancerul bucal, esofagian și cel mamar.