Puterea gândului reprezintă unul dintre cele mai importante mecanisme pe care omul le deține pentru a înțelege viața și a o modela. Gândurile constructive transformă, înnoiesc și modelează.
Gândirea pozitivă nu înseamnă optimism gratuit, superficialitate în abordarea problemelor sau indiferență, ci este un mod de a înțelege și de a te bucura de viață, după o sumă de principii realiste și corecte față de tine însăți.
Fiecare dintre noi are puterea de a modifica nivelul de fericire personal. Astfel se explică faptul că persoanele care au o gândire pozitivă se bucură de mai mult succes, o mai bună sănătate psihică și chiar fizică. Studiile au arătat că pacienții afectați de maladii grave și chiar mortale, dar care au păstrat o gândire pozitivă, au supraviețuit mai mult decât cei care au privit realitatea cu mai multă obiectivitate.
Gândirea pozitivă ne va ajuta să descoperim că nu avem limite în puterea de a rezolva orice problemă, a îndeplini orice obiectiv propus și a ne făuri propriul viitor. Secretul constă în încrederea în forțele proprii, indiferent de situație.
Propriul destin poate fi schimbat gândind pozitiv. Iată ce spunea un mare maestru indian – Swami Shivananda:
Fii atent la gândurile tale, pentru că ele vor fi cuvinte!
Fii atent la vorbele tale pentru că ele vor fi fapte (acțiuni)!
Fii atent la faptele tale, pentru că ele vor deveni obiceiuri!
Fii atent la obiceiurile tale, pentru că ele vor oglindi caracterul tău!
Fii atent la caracterul tău, pentru că el va fi destinul tău!
Când ești pozitiv nu poți fi negativ și nimic din stările negative nu te pot atinge pentru că tu nu le atragi.
Este foarte important să ai o atitudine recunoscătoare. Hotărăște-te asupra a ceea ce îți dorești, crede că poți dobândi acel lucru, crede că îl meriți și crede că toate acestea sunt posibile.
Înainte de a întreprinde orice acțiune, vizualizați în minte rezultatul încununat de succes. Dacă faceți acest exercițiu cu concentrare și credință, veți fi uimiți de rezultate. Alte lucruri pe care le puteți încerca sunt activități care vă fac fericiți în general, să vă asociați cu oameni care gândesc pozitiv, să stați tot timpul cu spatele drept și să practicați un tip de activitate fizică.
Încercați să anticipați doar situații favorabile și benefice. În conversațiile cu ceilalți sau în dialogul din minte utilizați doar cuvinte pozitive, cum ar fi: pot, sunt capabil, este posibil, se poate face, etc. Trebuie să fiți vigilenți cu gândurile negative care se ivesc și să le înlocuiți imediat cu gânduri pozitive și constructive, de fiecare dată, cu persistență.
Vindecarea prin gândirea pozitivă
Fiecare dintre noi este stăpân pe gândurile sale. Acest lucru reprezintă puterea miraculoasă prin care toate lucrurile devin posibile. Emitem negativ, atragem dezechilibre energetice și deci, boala; emitem gânduri pozitive, primim starea de bine și deci, sănătătea. Trebuie să învățăm să deținem controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, supraveghindu-l în permanență.
O supărare, o angoasă, menținute în suflet și pe chip sunt mari consumatoare de energie.
Furia, nemulțumirea modifică funcționarea corectă a bilei, a ficatului și inflamează mucoasa intestinului subțire.
Teama transformă mucoasa intestinului gros. Drept urmare, abdomenul se balonează apărând disconfortul fizic, insomniile, dereglările metabolice. Toate aceste modificări determină o reacție imunitară anormală. Gândurile negre sunt direct răspunzătoare de otrăvurile din mental, apoi se răsfrâng asupra corpului fizic. Așa se nasc bolile. A înceta să gândim corect înseamnă a fi perturbați. Dacă există o stare depresivă în minte, nici corpul nu poate funcționa corect. Sănătatea mentală este mai importantă decât cea fizică. Dacă mintea este sănătoasă atunci și corpul va fi sănătos. De aici rezultă că, psihicul „ține” fizicul.
De aceea, trebuie să facem eforturi pentru a vedea partea plină a paharului. Fiecare lucru, fiecare acțiune a ta poate fi privită din cel puțin două puncte de vedere. Alege-l pe cel care pune lucrurile pe făgașul cel bun.
Imaginează-ți evoluții favorabile!
Zâmbește, fii vesel!
Și nu uita că tu însuți ești creatorul propriului tău univers !
Sursa: antenasatelor.ro