Inspectorii sanitar – veterinari au pus sub sechestru 170 de tone de carne de vită importată din Brazilia. Conform celor declarate de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), doctor Petrea Dulgheru, carnea a fost găsită într-un depozit din municipiul Suceava și a fost sechestrată din cauză că nu purta marca de calitate care se pune în țările Uniunii Europene. Carnea din import purta ștampilă ovală și nu rotundă, semn că nu îndeplinește criteriile de calitate cerute pe piața europeană. Conducerea DSVSA Suceava a solicitat, prin ambasada Braziliei la București, informații asupra provenienței cărnii și a calității, iar până la clarificarea acestor aspecte cele 170 de tone nu vor fi puse în consum. Petrea Dulgheru a precizat că oricum, cantitatea sechestrată va putea fi pusă în consum numai sub tratament termic.
Directorul DSVSA Suceava a menționat că în prezent peste 80% din carnea procesată în unitățile de profil din județ este importată, iar crescătorii autohtoni nu au unde să își valorifice animalele. Petrea Dulgheru atrage atenția agenților economici din județ să își lichideze stocurile de carne importată din afara Uniunii Europene deoarece, începând cu 1 ianuarie 2007, vor trebui să folosească în procesul tehnologic numai carne provenită din țările uniunii.
„Fac un apel către administratorii celor 12 abatoare din zona noastră să vină în sprijinul producătorilor autohtoni pentru că în final piața se va regla. În plus, dacă o parte din crescători vor renunța să mai crească animale, tot abatoarele vor avea de suferit și vor trebuie să își închidă porțile”, a adăugat directorul DSVSA Suceava.





