La „Galeria Tuturor – fără resentimente”, din incinta Centrului comercial „Zimbrul”, a avut loc joi vernisajul expoziției de pictură a artistului plastic sucevean Vasile Anghel Siminiuc.
Expoziția, care etalează 19 lucrări, peisaje și naturi statice realizate cu precădere în tabăra internațională de la Shidnița (regiunea Lvov, Ucraina), unde, în intervalul 27 mai – 12 iunie a.c. Vasile Anghel Siminiuc a reprezentat România împreună cu pictorul Ioan Bodnar, a fost vernisată în prezența Ex. Sale Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava.
„O ipostază de forță a culorii, care impresionează retina printr-o cromatică personală”
Așa cum a remarcat prof. Roman Istrati, artistul, recunoscut ca un talentat grafician, „ne surprinde printr-o ipostază de forță a culorii, care impresionează retina printr-o cromatică personală”.
Vasile Anghel Siminiuc, „un ambasador al artei plastice românești în Ucraina”, este „un artist matur, cu suflet de copil și îndrăzneală de adolescent”, care se prezintă de fiecare dată în fața publicului cu lucrări de calitate care-i susțin statutul de artist plastic profesionist.
Ex. Sa Vasyl Boiechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, l-a apreciat pe Vasile Anghel Siminiuc ca fiind „un mare artist”, care se remarcă prin lucrări care impresionează, realizate într-o „tehnică deosebită”.
Ca semn de apreciere, el i-a dăruit o casetă din lemn cu capacul sculptat, care a fost făcută chiar în zona în care s-a desfășurat tabăra internațională de pictură la care a participat artistul plastic sucevean.
„Un om degajat, spiritualizat, care se autoportretizează prin peisaj”
Referindu-se la situația actuală din Ucraina, „un spațiu cu aceleași valențe ortodoxe”, jurnalistul Adrian Popovici a spus că lucrările lui Vasile Anghel Siminiuc sunt „ca un fel de voce a păcii”, care lansează un mesaj de liniște și armonie.
Artistul plastic Constantin Ungureanu BOX, care a reliefat faptul că Vasile Anghel Siminiuc, „deși impresionează, nu este un impresionist”, ci este unul dintre „manieriștii noștri contemporani”, l-a apreciat ca fiind „un om degajat, spiritualizat, care se autoportretizează prin peisaj”.
„Simi – a precizat el – este un mimetist care funcționează numai pe orizontală și care se autopastișează în sens pozitiv. El a renunțat la încercări și face lucrurile pe care le știe foarte bine!”
Expoziția de la „Galeria Tuturor – fără resentimente” poate fi vizionată până pe data de 15 august.