Vă recomandăm câteva rețete de post



Șnițel din soia cu muștar
Timp de preparare:
1 oră (complexitate redusă)
Ingrediente:
șnițel de soia, o ceapă, sare, piper boabe, foaie de dafin, 2 căței de usturoi, 2-3 linguri vin alb sau oțet, muștar, făină de mălai, pesmet,
susan, sare, piper măcinat, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Fierb soia timp de 10 minute în apă cu ceapa, condimente, vin, usturoi. Scurg șnițelele în prosop uscat, ung fiecare șnițel cu muștar, las 5 minute. Trec fiecare șnițel printr-un amestec obținut din făină, susan, pesmet, sare și piper. Prăjim în ulei încins. Servim cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți, cu salată sau murături.
Soia marinată și prăjită
Timp de preparare:
1 oră și 20 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
100 g soia felii, 2 căței de usturoi, jumătate de ardei kapia roșu,
1 linguriță ghimbir proaspăt, 2 lingurițe sos de soia, 1 lingură ulei de măsline, ulei pentru prăjit.
Mod de preparare:
Punem bucățile de soia la fiert, pentru 30 de minute, conform instrucțiunilor de pe plic. Tocăm mărunt ardeiul și usturoiul. Dăm pe răzătoarea mică ghimbirul. Le punem pe toate într-un bol, adăugăm uleiul de măsline și sosul de soia și omogenizăm foarte bine marinata.
Feliile de soia fierte le scoatem pe un platou, le lăsăm să se răcească, apoi le ungem cu marinata pe ambele părți. Le acoperim cu o folie și le lăsăm la macerat pentru 30 de minute.
Punem puțin ulei într-o cratiță și când este bine încins, adăugăm feliile de soia pe care le prăjim pe ambele părți.
Se servesc alături de diferite garnituri: cartofi, orez, legume.
Salata de sfeclă cu ciuperci
Timp de preparare:
2 ore și 30 minute (complexitate redusă)
Ingrediente:
4 sfecle mici, 100 g. ciuperci, o ceapă, ulei, oțet, sare, piper, usturoi, opțional-
Mod de preparare:
Sfecla se fierbe în coajă sau se coace în cuptor. După ce se răcește, o dăm pe răzătoarea mare. Ceapa se călește ușor, apoi se adaugă ciupercile de pădure fierte. Încorporăm cu sfecla, condimentăm după gust cu sare, piper, oțet. Cine dorește, adaugă usturoi pisat. Servim salata călduță cu mămăliguță sau rece cu pâine. Se poate servi ca garnitură, alături de șnițel din soia.
(sursa: www.gustos.ro)