Urs de mămăligă



Urs de mămăligă
Urs de mămăligă

4 porții – 45 minute

  • 300g mălai
  • 1 l apă
  • 200g brânză de burduf
  • 200g cârnați afumați
  • 200g smântână
  • sare

Faceți o mămăligă mai tare și lăsați-o la răcit.
Împărțiți-o apoi în 8 bucăți egale.
Tăiați cârnații în bucăți de cel mult 5cm și prăjiți-i puțin, apoi lăsați-i la răcit.
Din fiecare bucată de mămăligă faceți câte o bilă, cu mâinile ude cu apă rece.
În jumătate din bile, care la noi se cheamă „urși” băgați brânză și în cealaltă jumătate cârnăciori prăjiți.
Acoperiți bine umplutura cu mămăligă.
Puneți „urșii” într-o tavă unsă cu ulei și țineți tava la cuptor, la foc potrivit, 10 – 15 minute.
Stropiți „urșii” cu smântână, înainte de a-i servi.
(Leontina Mardare – Vaslui)