Măsuri

Unități închise de inspectorii DSP, din cauza condițiilor proaste de igienă



Câteva magazine mixte, cafe-baruri și saloane de frizerie-coafură, în total cinci unități, au fost închise de inspectorii Direcției de Sănătate Publică în ianuarie și februarie, perioadă în care au fost aplicate și șapte amenzi în valoare totală de 6.000 lei. Așa indică un raport prezentat ieri de purtătorul de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, care a arătat că măsurile au fost luate pentru diverse abateri pe linie de igienă sanitară.
Bar fără apă curentă
Potrivit responsabilului de relațiile cu presa, a fost suspendată activitatea unui salon de frizerie-coafură din Câmpulung Moldovenesc, pentru neajunsuri legate de amenajarea grupurilor sanitare, dotarea cu piese de mobilier, materiale dezinfectante și lipsa unei evidențe scrise a operațiunilor de dezinfecție. De asemenea, a fost închis un magazin mixt cu bar din Gura Humorului, mediul rural, pentru neasigurarea apei calde și reci, a necesarului de materiale dezinfectante și condiții necorespunzătoare de igienă.
Toalete mizere
Totodată, a fost suspendată activitatea unui cafe-bar dintr-o localitate din zona Câmpulung Moldovenesc, pentru deficiențe în ceea ce privește întreținerea spațiilor, respectiv pereți și pavimente degradate, lipsa apei curente calde și reci, grupuri sanitare necorespunzătoare pentru consumatori și angajați. În același timp, a fost închis un magazin mixt, tot din Câmpulung Moldovenesc, mediul rural, măsura fiind luată pentru neasigurarea în unitate a necesarului de apă caldă curentă, utilizarea de personal neexaminat medical și fără cursuri de igienă.
Amendă la o școală primară
În ceea ce privește amenzile, acestea au fost aplicate unei școli primare dintr-o localitate limitrofă Sucevei, pentru grupuri sanitare necorespunzătoare, și unui număr de șase magazine mixte, pentru angajați care nu erau la zi cu analizele medicale și nu aveau făcute cursurile obligatorii de igienă, pentru lipsa substanțelor dezinfectante sau efectuarea incorectă a operațiunilor de dezinfecție, neasigurarea cu apă curentă caldă sau rece, spații de funcționare și grupuri sanitare prost întreținute, condiții proaste de depozitare a alimentelor, colectarea necorespunzătoare a deșeurilor și comercializarea de produse cu termen de valabilitate expirat.