Unde fugim de-acasă…



Unde fugim de-acasă....
Unde fugim de-acasă....

Perioada 14 – 20 aprilie
Festivalul Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești
Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Primăria și Consiliul Local Ciocănești organizează, în zilele de 16-17 aprilie a.c., în cadrul programului „Paștele în Bucovina”, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național al Ouălor Încondeiate de la Ciocănești. Programul manifestărilor este următorul: sâmbătă, 16 aprilie, după deschiderea oficială a festivalului (ora 11.30), la Școala Gimnazială Ciocănești se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Concursului „Tradiție – Valoare sacră”, iar Casa de Cultură „Florin Gheucă” va găzdui Concursul de Încondeiere „Dr. Anton Setnic”, lansări de carte și un simpozion (orele 12.00-14.00).
La Casa de Cultură „Florin Gheucă”, care între orele 12.00-15.30 va găzdui Târgul de Ouă Încondeiate, este programat, la ora 12.30, vernisajul expoziției de pictură „Spațialitate și volumetrie în arhitectura tradițională bucovineană”, realizată de artistul plastic Radu Bercea.
La ora 13.00, pe platoul de festivități din localitate, va fi prezentată expoziția-concurs „Coșul pascal”, iar de la ora 14.30, după slujba de sfințire a festivalului și prezentarea mesajului oficialităților, va avea loc primirea oficială în Academia Artelor Tradiționale a meșterului popular Silvia Șcheul și acordarea diplomelor pentru păstrarea motivelor tradiționale ciocăneștene.
După-amiază, la ora 15.15, este programat concertul de muzică folk „Ochii albaștri ai lui Dumnezeu” prezentat de Ștefania Iacob, iar la ora 16.15, actorul Ion Caramitru și muzicianul Aurelian Octav Popa vor susține spectacolul „Dor de Eminescu”.
La ora 17.30 vor avea loc festivitățile de premiere ale concursurilor festivalului, iar seara (ora 20.00) participanții vor avea parte de un concert de muzică de cameră („Muzicamerfest – compromisuri muzicale”) și un recital cu arii din opere celebre (ora 21.00), susținut de tenorul sucevean Sorin Ursan Delaclit.
Duminică, 17 aprilie, începând cu ora 8.00, la bisericile din comună va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar între orele 11.00-17.00 la Casa de Cultură „Florin Gheucă” va continua Târgul de Ouă Încondeiate. La ora 14.00, David și Miruna Țăran și Ana Maria Chiloti vor interpreta cântece religioase, la ora 14.30 va avea loc concertul susținut de Maria Dragomiroiu, iar la ora 17.00 organizatorii vor anunța închiderea festivalului.
Joi, 14 aprilie
Conferința „Principiile alimentației creștine”
ASCOR – Filiala Suceava, Bucovina Profundă și APOR Suceava organizează, începând cu ora 18.00, în Sala Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților din municipiul Suceava, conferința cu tema „Principiile alimentației creștine”. Invitat – protosinghel Iustin Petre, starețul Mănăstirii „Sfântul Ioan Casian” – Dobrogea. Intrarea este liberă.
Vineri, 15 aprilie
Lansare de carte la Gura Humorului
La Hotelul „Toaca Bellevue”, din Gura Humorului, va avea loc, de la ora 15:00, lansarea volumului de poezii „Iubește!”, semnat de Brîndușa Sorina Bialy, șefa Serviciului „Echipe mobile” din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Copilului și Asistență Socială Suceava. Evenimentul va fi moderat de jurnalista Adriana Dascălu Bulină. Printre invitații care vor vorbi despre carte se numără Gabriel Cărăbuș, George Checheriță, Constantin Moldovan, Alexandru Ovidiu Vintilă și Marius Gabor.
Duminică, 17 aprilie
Retro Parada Primăverii, expoziție de mașini retro, la Iulius Mall
Retromobil Club România organizează și în 2016, în luna aprilie, „Retro Parada Primăverii”, eveniment în cadrul căruia colecționari din Suceava și alte județe ale Moldovei își vor expune bijuteriile pe patru roți. Retro Parada Primăverii se va desfășura între orele 10.00 și 14.00, pe platoul de la intrarea Iulius Mall Suceava.
Mașini vechi de 30-40 de ani, majoritatea atestate ca vehicule istorice, vor putea fi admirate de suceveni: Dacia 1100, Dacia 1300, Aro, Trabant, Barkas B 100, Wartburg, Fiat 850, VW “Broscuță” etc.
Luni, 18 aprilie
„Un altfel de cabaret” pe scena suceveană
Pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava va avea loc, de la ora 20:00, spectacolul „Un altfel de cabaret”, în premieră absolută, un concept unic în România, în care vor evolua artiștii Cosmin Seleși, Aurelian Temișan, Tania Popa, Doina Botis, Anca Sigartău, Alexandra Velniciuc, Corina Dănilă, Manuela Cara, Monica Davidescu, Ozana Barabancea. Coregrafia: Doina Botis, scenografia: Imelda Manu, costume: Tania Popa, decoruri: Tudor Crețu, light design: Roxana Docan & George Jipa, concept muzical: Manuela Cara (Canada), după un text de Arthur V. Wesker. Regia: Anca Sigartău. Prețul unui bilet este 80 de lei și 60 de lei pentru elevi, studenți și pensionari.
„Nunta Gâzelor” și „Chirița” pe scena Casei de Cultură Suceava
În cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2016”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se vor derula spectacole de teatru pentru elevi. De la ora 9.00 și de la ora 10.30, „Nunta Gâzelor”, un spectacol de teatru după basmul în versuri „Călin, file din poveste” de Mihai Eminescu (prețul unui bilet este 12 lei); de la ora 12.30 și de la ora 14:00, spectacolul „Chirița”, adaptare după Vasile Alecsandri (prețul unui bilet este 12 lei).
„Anotimpuri și locuri”, la Vatra Dornei
Salonul Alb al Casei de Cultură „Platon Pardău” din municipiul Vatra Dornei găzduiește, în intervalul 18 aprilie – 15 mai, expoziția de pictură cu genericul „Anotimpuri și locuri”, a artistului plastic David Croitor.
Vernisajul expoziției este programat pentru luni, ora 17.00. Expoziția, care va fi prezentată la vernisaj de prof. Viorica Ostaficiuc, va putea fi vizitată în perioada menționată de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.
Marți, 19 aprilie
Trupa DI DO DO din București prezintă spectacolul „Noi dăm viață personajelor”
În cadrul programului „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun 2016”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 10.30, trupa DI DO DO din București prezintă spectacolul „Noi dăm viață personajelor”, alături de „Creionel” și „Desenuța” (prețul unui bilet este 12 lei).
Miercuri, 20 aprilie
Spectacolul „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, la Suceava
În cadrul programului „Școala Altfel”, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 10.00 și de la ora 12.00, Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani prezintă „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov (prețul unui bilet este 15 lei). Pentru relații suplimentare puteți suna la numărul de telefon 0230 523 718 (Secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava).


Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă....
Unde fugim de-acasă....


Recomandări

Meșteri populari, produse tradiționale și de anticariat, producători handmade, toate la Muzeul Satului Bucovinean

Meșteri populari, produse tradiționale și de anticariat, producători handmade, toate la Muzeul Satului Bucovinean
Meșteri populari, produse tradiționale și de anticariat, producători handmade, toate la Muzeul Satului Bucovinean