Unde fugim de-acasă…



Unde fugim de-acasă....
Unde fugim de-acasă....

Perioada 25 iunie – 1 iulie
Târgul de vară al meșterilor populari
Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Suceava și Primăria Suceava organizează, în perioada 27 iunie – 5 iulie, pe esplanada Casei de Cultură din municipiul Suceava, Târgul de vară al meșterilor populari.
În cadrul târgului și-au anunțat participarea peste 30 de meșteri populari din județul Suceava și din țară, care vor fi amplasați în cele 10 căsuțe tradiționale puse la dispoziție de Primăria Suceava. Meșterii populari vor expune spre vânzare obiecte meșteșugărești autentice, specifice zonelor etnografice din care provin, unele cu caracter unicat, din cele mai diverse ramuri ale artei populare: prelucrarea lemnului, pielărie, ceramică, țesături, tricotaje, artă decorativă, artă cinegetică, încondeierea ouălor, icoane pictate pe lemn și pe sticlă, arta confecționării și decorării sticlei, gastronomie tradițională.
Joi, 25 iunie
„Eminescu in aeternum”, la Biblioteca Bucovinei
Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava organizează, de la ora 11.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, conferința cu genericul „Eminescu in aeternum” susținută de prof. Isabel Vintilă, dr. în filologie. Vor recita din opera lui Mihai Eminescu elevi de la Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava.
Vineri, 26 iunie
Salonul de postere „40 de ani de restaurare românească”
Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei, având ca partener Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, organizează salonul de postere cu genericul „40 de ani de restaurare românească”. Vernisajul expoziției va avea loc de la ora 10.00, la Muzeul de Științele Naturii din municipiul Suceava (str. Ștefan cel Mare, nr. 33).
Salonul de primăvară 2015
Salonul de primăvară 2015, organizat de Asociația de Artă „Nicolae Tonitza” în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, Centrul Cultural Bucovina și Societatea Artiștilor și Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, se deschide la ora 16.00, la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene. Expoziția cu vânzare etalează lucrări realizate de Cristina Elena Chiriac, Angelica Mirela Pagu, Mihai Varzari, Liviana Pînzaru, Simona Cristina Casian, Leonard Adrian Melisch, Ana-Maria Ovadiuc AMO, Talida Grunzac, Cristina Iacob, Cristina Hreamătă-Macoveiciuc, Ioana-Cezara Poiată, Sophia Cristina Lauric, Mihai Pânzaru PIM, Andreea Popovici, Claudia Iuliana Ciofu, Mihaela Pavel, Alina Elena Lăzăreanu, Diana Georgiana Dimitriu, Ioana Lucia Lupu și Florin Prodan.
Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori
La Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene din municipiul Suceava se deschide la ora 16.00 Salonul de primăvară-vară al artiștilor plastici amatori. Organizat sub egida Consiliului Județean Suceava de Centrul Cultural Bucovina și Societatea Artiștilor și Amicilor Artelor Plastice din Bucovina, salonul, care se vernisează în aceeași locație și la aceeași oră cu Salonul de primăvară al Asociației de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG), etalează lucrări realizate de Luminița Elena Lupu Agache, Cristina Andrișan, Corina Baciu, Oana Bejinari, Doina Vianora Catargiu, Ioana Cărare, Diana Larisa Dîrțu, Ioana Gagiu, Alexandra Stela Andreea Juduc, Alina Lăzăreanu, Samoilă Luchian, Leonard Adrian Melisch, Grigore Micu, Dan Nucu Nistor, Maria Natalia Emilia Niță, Liviana Pînzaru, Dimitrie Savu, Naomi Ureche, Mihai Varzari, Nicolae Zepciuc.
Sâmbătă, 27 iunie
Cenaclu de lectură în aer liber, la Fălticeni
Academia de Aventură „Pământul Viu” împreună cu Clubul de Inițiativă Literară (CIL) organizează, începând cu ora 13.00, la Fălticeni, un cenaclu de lectură în aer liber. Vor citi Georgiana Conțu Andone, George Sauciuc, Călin Dănilă, Mircea Nanu-Muntean, Silviu Drancă, Eva Sorina, Teofana Damian, Roxana Gavriluț, Constantin Horbovanu ș.a. Moderatori: Călin Dănilă și Constantin Horbovanu.
Duminică, 28 iunie
Festivalul „Silvestru Lungoci”
Consiliul Județean Suceava, Centrul Cultural Bucovina – Centrul pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Primăria și Căminul Cultural Horodnic de Jos organizează, începând cu ora 13.00, la Horodnic de Jos, cea de-a XXI-a ediție a Festivalului-concurs interjudețean de interpretare a folclorului muzical – instrumente aerofone – „Silvestru Lungoci”.
Festivalul-concurs, care aduce în atenție instrumentele aerofone arhaice (fluier, tilincă, fluier mare, cimpoi) dar și cele moderne (clarinet, trompetă), se desfășoară pe trei secțiuni: poliinstrumentiști (copii și maturi), monoinstrumentiști (copii și maturi) și grupuri instrumentale aerofone.
Jurizarea și festivitatea de premiere vor avea loc în aceeași zi. Invitat special în spectacol este Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, alături de care vor evolua pe scenă Grupul folcloric „Brădetul”, din Horodnic de Jos, și Fanfara „Florile Bucovinei”, din Cândești, județul Botoșani.


Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă....
Unde fugim de-acasă....


Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. Istorii ițcănene (1)

25 și 28 iulie, zilele în care USV organizează o a doua rundă de înscrieri în cadrul sesiunii de vară

25 și 28 iulie, zilele în care USV organizează o a doua rundă de înscrieri în cadrul sesiunii de vară
25 și 28 iulie, zilele în care USV organizează o a doua rundă de înscrieri în cadrul sesiunii de vară

Zeci de formații din șase țări au adus și anul acesta folclorul autentic la Câmpulung Moldovenesc, în cadrul Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene”