Unde fugim de-acasă…



Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...

Perioada 23 – 29 mai
Joi, 23 mai
„Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă”
Spectacolul „Migraaaanți sau Prea suntem mulți în aceeași barcă”, autor Matei Vișniec, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec” Suceava. Vișniec prezintă în scene separate suprasolicitarea cu care oamenii se confruntă în viața culturală, etnică, politică și intelectuală. Aceasta este drama cetățenilor întregii lumi și a indivizilor care și-au pierdut ceea ce însemna acasă pentru ei. Migraaaanți… este drama unei țări ale cărei granițe se extind pe întreaga noastră planetă. În această multitudine de povești cuvântul acasă capătă un sens nou, prin consecință înstrăinarea și destrămarea societății sunt estompate de obișnuința confortabilă a oamenilor. Între timp tot ceea ce ar trebui să ne comunice realitatea ne conduce viziunea în forma unei copii a sorții noastre grotești.
Vineri, 24 mai
Muzică de teatru, culoare, tango și pasiune, pe esplanada Casei de Cultură
Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 19:00, muzică de teatru, culoare, tango și pasiune. Ingrediente menite să ne poarte într-o lume în care muzica și emoțiile construiesc și spun povești. Ingrediente menite să ne poarte în lumea tentantă a tangoului cu tot ce înseamnă el. The Tango Orchestra este un eveniment muzical complex conceput în Timișoara și cuprinde tangouri originale semnate de compozitorul Cári Tibor, scrise pentru film și teatru. Cari Tibor, compozitor și pianist apreciat, este inițiatorul unora dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scenă.
Cabarhino, la Teatrul „Matei Vișniec”
Cabarhino (de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec”) se joacă, dansează, cântă, face magie și acrobație și cântă la pian! Șapte artiști pe scenă, 42 de costume, text și muzică originale, o moarte a lebedei cum n-ați mai văzut!
O producție Made in Echappée, de la peruci la pantofi cu toc!
Veniți să ne bucurăm de acest moment, haideți să-l cunoașteți pe marele Cabarhino și să întâlniți echipa teatrului Echappée.
Sâmbătă, 25 mai
Tapis, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec”
Tapis, de la ora 19:00, la Teatrul „Matei Vișniec”. Un spectacol realizat după „Zgomote/Sunete”, „Pisici măscărici, volumul unul”, „Pisici măscărici, volumul doi” „Fluture” și „Covorul”. Un spectacol dedicat publicului foarte tânăr… Un spectacol despre relațiile/conexiunile dintre texturi, muzică și corp. Pentru că cercetările privind dezvoltarea psihomotorie a copilului descoperă noi „teritorii”, cunoașterea mișcărilor specifice dansului trebuie să devină indispensabilă. De data aceasta, Claudine nu va fi singură pe scenă: Hervé Le Goff, pianist celebru, o acompaniază în această nouă producție. Mișcări de dans și muzică live… o asociere pe care Claudine Orvaine o visează de mult.
„Crina și păpușile vorbitoare”, la Iulius Mall
Crina și păpușile vorbitoare, la Iulius Mall, de la ora 19:00. „Crina și păpușile vorbitoare” – spectacol de ventrilocie realizat de renumita artistă Crina Zvobodă.
Un spectacol dedicat întregii familii; atât părinții cât și copiii vor avea parte de o experiență diferită și specială. Ventrilocia este cel mai nou gen de divertisment de la noi din țară.
Participarea Crinei în ediția a treia a emisiunii Românii au talent a fost rampa de lansare către o carieră de succes, în care artista și „bunica” ei haioasă sunt personajele principale ale unor show-uri excepționale, care stârnesc râsete pe bandă rulantă și ropote de aplauze. Un spectacol 100% interactiv, inedit și plin de umor!
Duminică, 26 mai
”Visul unei nopți de vară”, la Casa de Cultură a Sindicatelor
”Visul unei nopți de vară”, la Casa de Cultură a Sindicatelor, de la ora 19:00. Visul unei nopți de vară este o comedie romantică a dramaturgului englez William Shakespeare. Acțiunea prezintă aventurile a patru iubiți din Atena și ale unui grup de meșteri, aflați într-o pădure luminată, feeric de lună și relațiile care se creează între personajele umane și spiridușii care locuiesc în pădure. Regia: Muriel Manea – Jakab, Autor: William Shakespeare, Scenografia (decor, costume): Eliza Labancz, Light Design: Lucian Moga.
Luni, 27 mai
Piesa „Mincinosul”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava
Piesa „Mincinosul”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 19:00. „Piesa lui Goldoni este o capodoperă a genului: scene de antologie, intrigă condusă cu abilitate, comic,debordant… Dragoste, poezie, dramă, toate într-o piesă! Cât de actuală este ea? Lelio (personajul principal) spune: «Nici cel mai mare gazetar din Europa n-ar fi putut să născocească o poveste atât de bine ticluită.» Au trecut aproape trei sute de ani de la scrierea acestei piese și parcă tot acolo suntem: minciunile sunt numite în piesă flori de spirit. Noi le numim fake news. Avem dreptul să-l facem pe cel de lângă noi să sufere doar în numele interesului personal? Cât de nocivă e minciuna? Câtă comedie și dramă poate naște ea? Sunt întrebări pe care noi vrem doar să le punem, iar fiecare își va da răspunsul lui. Carnavalul vieții învârte de mii de ani aceeași strâmbă roată.” (Vasile Nedelcu, regizor).
Marți, 28 mai
Spectacolul „Burododo”, la USV
Spectacolul „Burododo”, la USV – Auditorium Joseph Schmidt, de la ora 17:00. Fotocopia care alunecă, telefonul care te trezește, întâlnirea care te adoarme, ecranul care te hipnotizează și toaletele sunt ocupate. Rămâne aparatul de cafea… Nu funcționează! Ce zi proastă. Dedicat tuturor celor pentru care Munca nu e aidoma cu Sănătatea și realizat de trei oameni care-și fac de lucru în jurul unei mese cu instrumente bizare. Ați spune că e ciudat, nu? Sunt mulți ani de când acest trio, despre care se spune că este „cel mai influent de pe scena poetică franceză”, descompune textele, pentru a le cerne si a le recompune în stilul lui original. Dar care este povestea acestui domn Delagare?
Piesa „Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre”, la Teatrul „Matei Vișniec”
Piesa „Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre”, la Teatrul „Matei Vișniec”, de la ora 19:00. Piesa „Despre senzația de elasticitate când pășim peste cadavre” a fost scrisă de Matei Vișniec la începutul anului 2009, în Franța, la cererea actorului și regizorului Mustapha Aouar, director al companiei Gare Au Théâtre din Ivry-sur-Seine, cu ocazia centenarului nașterii lui Eugène Ionesco. Îi oferă astfel dramaturgului ocazia de a-l omagia pe marele său predecesor, aducând în fața publicului celebrul personaj absent al literaturii absurdului, Cântăreața cheală.
Miercuri, 29 mai
Spectacolul „Țîba”, la USV – Auditorium „Joseph Schmidt”
Spectacolul „Țîba”, la USV – Auditorium „Joseph Schmidt”, de la ora 17:00. Spectacolul este un discurs ironic și autoironic despre teatru și metehnele sale, descrie experiența de lucru pentru un spectacol și dezvăluie din culisele relației dintre un regizor și actori.
Ca în orice comedie, lucrurile degenerează, spre deliciul publicului; în cazul nostru, disfuncționalitățile prezentate își propun să și chestioneze diferitele feluri de a „face teatru”.
„Țîba”, foarte puțin după câteva „șcene” de William Shakespeare, este o comedie care sfârșește serios, finalul fiind dedicat fericiților și sărmanilor îndrăgostiți.
„Scripcarul pe acoperiș”, la Teatrul „Matei Vișniec”
„Scripcarul pe acoperiș”, la Teatrul „Matei Vișniec”, de la ora 19:00. Scripcarul pe acoperiș este un spectacol fără vârstă, un muzical clasic, care a fost jucat pe Broadway din 1964, rămânând unul dintre cele mai longevive spectacole pe această scenă (în prezent este al 16-lea cel mai jucat spectacol de Broadway din istorie, și primul muzical care a depășit 3.000 de reprezentații). Ecranizarea „Scripcarului pe acoperiș” a contribuit la popularitatea acestuia, care a devenit astăzi un reper cultural nu numai pentru comunitatea evreiască, ci pentru întreaga lume prin mesajul său umanitar universal.


Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...
Unde fugim de-acasă...


Recomandări

Zeci de formații din șase țări au adus și anul acesta folclorul autentic la Câmpulung Moldovenesc, în cadrul Festivalului Internațional „Întâlniri Bucovinene”