Perioada 16 -22 aprilie
Joi, 16 aprilie
Lansare de carte
Consiliul Județean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” și Societatea Scriitorilor Bucovineni organizează, începând cu ora 12.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a bibliotecii publice sucevene, lansarea cărții „Altă lume…”, de Ioan Țicalo. Prezintă: Nicolae Cârlan, L.D. Clement, Ion Filipciuc și Alexandru Ovidiu Vintilă. Moderator: Carmen Veronica Steiciuc. Evenimentul va avea parte de un moment artistic susținut de Grupul vocal „Flori de măr”, din Râșca.
Seară de film german
Biroul Informațional al Regiunii Schwaben invită publicul sucevean, începând cu ora 18.30, la o seară de film german. Va fi prezentat filmul fantastic „Krabat”, o poveste despre magie neagră, prietenie, iubire și moarte, în regia lui Marco Kreuzpaintner.
Acțiunea, care se bazează pe romanul lui Ottfried Pressler (1971), are loc în timpul Războiului de Treizeci de Ani (1618-1648). Filmul, difuzat cu sprijinul Institutului Goethe și al Centrului Cultural German Iași, este subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă.
Vineri, 17 aprilie
Conversații Punct Ro cu AlterEgo, la Del’Iri Pub
Începând cu ora 22.00, Del’Iri Pub Suceava invită sucevenii la Conversații Punct Ro cu AlterEgo. Biletul costă 10 lei.
Sâmbătă, 18 aprilie
Retro Parada Primăverii
Retro Mobil Club România organizează, între orele 10.00 și 14.00, pe platoul de la intrarea în Iulius Mall Suceava, Retro Parada Primăverii, eveniment la care vor participa colecționari de automobile care au o vechime de cel puțin 30 de ani. Sucevenii vor putea admira modele de Dacia, Fiat, VW, Ford, Mercedes, Trabant, Aro, IMS sau Cadillac, majoritatea autoturismelor fiind atestate ca vehicule istorice. Organizatorii au anunțat că așteaptă la paradă și alți suceveni care dețin autovehicule mai vechi de 30 de ani și care sunt în stare bună, fără a fi obligatoriu atestate ca vehicule istorice.
Concertul Soul Serenade – Spring Roots&Blues, la Del`iri Pub
Începând cu ora 21.00, Del`iri Pub invită sucevenii la Concertul Soul Serenade – Spring Roots&Blues. Biletul costă 15 lei.
Campanie de reîmpădurire în zona Pojorâta-Rarău
Asociația Ghizilor din Bucovina (Bucovina Guides), cu sprijinul Ocolului Silvic Pojorâta, organizează o nouă campanie de reîmpădurire în zona Pojorâta-Rarău. Este vorba despre a patra acțiune de acest gen în cadrul proiectului „Hai la înverzit” și organizatorii își propun să continue campania începută acum doi ani în aceeași zonă.
Acțiunea este una de voluntariat și tinde să devină de la sezon la sezon o preocupare permanentă. Organizatorii au declarat că „prin puterea exemplului dorim să adunăm din ce în ce mai mulți voluntari, pentru a reda Bucovinei măreția pădurilor de altădată. Suntem optimiști, mai ales că de la o acțiune la alta numărul participanților a crescut nesperat de mult (de la 9 la 450 de participanți), la fel și suprafața reîmpădurită (de la 4 la 40 ha de teren)”.
Bucovina Guides își propune „o reîntâlnire de câteva ore cu Natura. Haideți să ne luăm revanșa față de emisiile de gaze, față de gunoaiele aruncate în natură, de apa și energia irosite.” Mai multe informații puteți afla de pe Facebook:
https://www.facebook.com/events/1566738526914934/, https://www.facebook.com/pages/Hai-la-Inverzit/391382901039032
sau la numerele de telefon: 0742 828 908 (Cristina Iacob) și 0748 010 122 (Nicoleta Loghin).
Duminică, 19 aprilie
Un veac de la Genocidul Armenilor
Uniunea Armenilor din România – Filiala Suceava, împreună cu Parohia Armeană din Suceava, comemorează un veac de la Genocidul Armenilor (1915-2015). În biserica armenească „Sfânta Cruce” se va oficia, începând cu ora 11.00, o slujbă de pomenire pentru sufletele armenilor nevinovați, uciși de otomani, apoi va fi inaugurată, la Școala Armenească (în prezent Muzeul comunității armenești), situată în curtea Bisericii „Sfânta Cruce”, expoziția documentară cu titlul „Genocidul Armenilor văzut în presa vremii din Bucovina (1916-1920)”. Cu acest prilej vor fi susținute prelegeri ale unor membri ai comunității armenești, respectiv lecturi din scrierile unor victime sau supraviețuitori ai Genocidului.