Teoria potrivit căreia un mic dejun copios reduce considerabil numărul de calorii consumate ulterior pe parcursul zilei este un simplu mit, neputând fi demonstrată științific, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii germani, citați de bbc.co.uk.
Studiul, publicat în revista Nutrition Journal, a relevat faptul că oamenii mănâncă aceeași cantitate de alimente ca la micul dejun, ulterior pe parcursul zilei, la prânz și cină.
Astfel, specialiștii germani consideră că reducerea numărului de calorii consumate în timpul micului dejun i-ar putea ajuta pe oameni să slăbească.
Potrivit recomandărilor făcute de British Dietetic Association, micul dejun reprezintă un element vital pentru a avea o dietă echilibrată. Mult timp s-a considerat că persoanele care își încep ziua cu un mic dejun copios au șanse mai mari de a slăbi.
Cercetătorii germani de la Universitatea din Munchen au monitorizat, timp de două săptămâni, obiceiurile alimentare pe care le aveau 400 de voluntari.
Fiecare voluntar a ținut un jurnal, în care preciza ce mânca, la ce oră și greutatea totală a alimentelor consumate în fiecare zi.
Unii dintre ei obișnuiau să își înceapă ziua cu un mic-dejun copios, alții cu un mic dejun mai degrabă frugal, iar alții săreau peste micul dejun.
Specialiștii germani au descoperit astfel că voluntarii care alegeau un mic dejun copios, ce însuma, în medie, cu 400 de calorii mai mult decât micul dejun frugal, consumau de-a lungul zilei tot cu 400 de calorii mai mult în comparație cu ceilalți voluntari.
„Rezultatele studiului ne arată faptul că oamenii mănâncă la fel de mult în timpul prânzului și cinei, indiferent de cât de mult au mâncat în timpul micului-dejun”, a declarat medicul Volker Schusdziarra, coordonatorul studiului.
Un mic dejun copios nu reduce numărul de calorii consumate pe parcursul
