Un expert îndeamnă populația să devină vegetariană pentru a preveni încălzirea globală



Oamenii vor trebui să ia în considerare posibilitatea de a deveni vegetarieni dacă doresc să combată încălzirea globală, susține un expert în domeniu, relatează The Times în ediția electronică.
„Carnea presupune un consum excesiv de apă și creează o cantitate mare de gaze cu efect de seră. Aceasta pune presiuni enorme pe resursele planetei. O dietă vegetariană este de preferat”, a declarat Lord Stern din Brentford, precizând că emisiile de metan de la vite și porcine reprezintă o sursă importantă de gaze cu efect de seră, metanul având efecte de 23 de ori mai puternice decât dioxidul de carbon.
Autorul studiului Stern Review 2006, pe tema costurilor combaterii încălzirii globale, este de părere că un acord eficient la Conferința de la Copenhaga pe tema încălzirii globale din decembrie, va duce la creșterea prețului cărnii și altor alimente care generează cantități mari de gaze cu efect de seră.
„Cred că este important ca oamenii să se gândească la ceea ce fac și inclusiv la ceea ce mănâncă. Eu am 61 de ani și atitudinile față de mâncare și băutură s-au schimbat radical față de când eram student. Oamenii își schimbă concepția despre ceea ce este responsabil. Se vor interesa din ce în ce mai mult despre conținutul de carbon din alimentele lor”, a explicat acesta.
Statisticile ONU arată că producția de carne este responsabilă pentru 18 la sută din cantitatea emisiilor de carbon la nivel global, inclusiv distrugerea pădurilor pentru construcția de ferme sau producția de furaje pentru animale.