O cantitate de patru linguri de ulei de măsline consumată zilnic poate reduce riscurile de apariție a cancerului, este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători danezi, informează dailymail.co.uk.
Studiul, la care au participat 182 de bărbați europeni, a scos la iveală faptul că o dietă bogată în ulei de măsline poate reduce nivelul de substanțe cancerigene din sânge.
Cercetătorii de la Spitalul universitar din Copenhaga au declarat că astfel se explică numărul mare de cazuri de cancer apărute în nordul Europei față de sud, unde uleiul de măsline face parte din dieta alimentară curentă.
Voluntarilor li s-a măsurat nivelul de 8-oxodG, o substanță prezentă în urina bărbaților care indică procentul de deteriorare a celulelor. După o perioadă de două săptămâni în care participanții la studiu au consumat zilnic o cantitate de 25 de mililitri de ulei de măsline s-a remarcat o scădere a riscurilor de apariție a cancerului cu 13%.
Henrik E Poulsen, coordonator al studiului, a indicat că nu s-a remarcat o diferență între uleiul de măsline rafinat și cel presat la rece.
O dietă bogată în ulei de măsline, fructe, legume și carbohidrați poate contribui la mărirea speranței de viață, așa cum au demonstrat-o studii anterioare.



