Tutti frutti… cu dragoste (18). Vulgaritate



Cuie.„Samuel Wallis, un căpitan de navă ce a petrecut mai mult timp în Tahiti, a relatat că «femeile sunt, în general, foarte drăguțe, unele adevărate frumuseți, dar complet lipsite de virtute». Fascinația tahitienilor față de fier a dat naștere unui schimb de facto în care un cui era oferit în schimbul unui rendez-vous sexual cu o localnică. Până la momentul în care Wallis a ridicat ancora, majoritatea marinarilor lui dormeau pe punte, pentru că nu mai existau cuie de care să-și atârne hamacele.” (Christopher Ryan)
Dentist.I-am spus dentistului meu că mi s-au îngălbenit dinții. Sfatul lui a fost să-i asortez cu o cravată maro.
Păzea!“Să nu te pui cu omul primitiv, / Că-ți crapă capul fără de motiv.“ (Corneliu Vadim Tudor – Distihuri)
Camel (toe). ˮPrin «camel toe» (expresie cu sens erotico-sexual) se are în vedere aprecierea în urma unei observații (directe sau discrete, de tip voyeur) sau expunerea în scopul observației directe și a obținerii de efecte erotice în urma acesteia, a labiilor mari (externe) prin chilot. Raportarea se face la imaginea copitei (despicate) a cămilei. În scopul obținerii unui efect de «camel toe», femeia poartă de regulă un chilot foarte strâmt, care face ca profilul labiilor mari să fie foarte evident și, de asemenea, spațiul creat între ele. Totodată, acest efect este urmărit de unele femei prin purtarea unui pantalon strâmt și elastic. Însă dacă sunt femei care contează pe acest efect în sens de semnal sexual, sunt și altele care (la plajă sau la sală) sunt interesate să-l ascundă sau se arată nemulțumite că, fără intenția lor, purtarea unor articole de lenjerie intimă și, mai ales, de plajă ori sport, le evidențiază labiile externe. La bărbați, corespunzător pentru «camel toe» este «moose knuckle».ˮ (Sexualitate online)
Cânepă pisată.(Pregătirea cânepii pentru consum, Borca, Neamț). Semințele de cânepă se recoltează de pe plantele feminine care, în mod paradoxal, se numesc haldani. Desprinderea se face prin baterea plantei cu îmblăciul pe un țol mare. Semințele se colectează și se condiționează, uscându-se în strat subțire și ferit de razele solare. Pentru utilizări alimentare se pisează semințele cu un pisălog, apoi se pun într-un vas și se spală cu apă călduță, prin agitare, rezultând o soluție albă, care se colectează. Se repetă operația de trei ori pentru epuizarea completă. Apa colectată se pune într-un ceaun pe pirostrii sau pe plită la foc potrivit. Se fierbe compoziția până urdește (spumează și se ridică la suprafață). Se colectează cu o spumieră și se pune la scurs. Această formă este utilizată apoi la diferite rețete: plăcintă de cânepă cu cartofi, julfă de cânepă cu crupe (de porumb), urdă de cânepă (urdă vegetală, de post), turte de urdă – „pelincile lui Iisus”. (V. Avădanei)
Speranțe.Nevasta – mai tânără, ați ghicit – unui miliardar se interesează la doctorul care urma să-i opereze soțul: – Mai exista speranțe, domnule doctor? – Depinde ce anume sperați!
Cu tine.”Cu tine viața mea se luminează, / Cu tine hotărăsc a obosi, / Cu tine urc astenic spre amiază / Și mă sfârșesc în fiecare zi. / Cu tine e-mpăcare și e luptă, / Cu tine este tot și e nimic, / Cu tine-mi înflorește lancea ruptă, / Cu tine sunt și mare, sunt și mic. / Cu tine totu-i parcă unt pe pâine, / Cu tine bradu-i brad, și nu sicriu, / Cu tine astăzi mi se face mâine. / Cu tine mor pentru a fi mai viu. / Cu tine poezia mea există, / Cu tine chem zăpezi și-alung zăpezi, / Cu tine nici tristețea nu e tristă, / Cu tine eu te văd când nu mă vezi. / Cu tine sunt nedrept și sunt dreptate, / Cu tine sunt gelos și sunt ghețar, / Cu tine-ncep și se termină toate, / Cu tine într-un schit apar – dispar. / Cu tine e lumină și-ntuneric, / Cu tine zac să mă-nsănătoșesc, / Cu tine cubul redevine sferic, / Cu tine ce-i drăcesc, e îngeresc. / Cu tine e mai rău și e mai bine, / Cu tine reîncepe viața mea, / Cu tine e mai greu ca fără tine, / Dar fără tine nu s-ar mai putea.” (Adrian Păunescu)
Naivitate. Doctore, am fost la dumneavoastră acum vreo trei ani și mi-ați spus să mă feresc strict de umezeală. – Da, da, îmi amintesc. – Am venit să vă întreb dacă pot să fac, totuși, o baie.
Tabac.Un bolnav se duce la doctor pentru că tușea des: – Dom’ doctor, tușesc rău. Doctorul îi recomandă: – Fumează numai zece țigări și vino la control peste o săptămână. Peste o săptămână, vine pacientul tușind și mai rău. – Ai fumat, măi, numai zece țigări? – Da, răspunde pacientul.– Și, înainte, câte țigări fumai?, îl întreabă doctorul. – Până mi-ați recomandat, nu fumasem nicio țigară.
Tarife.Într-o altă zonă a României, pe malul Dunării, la Brăila, exista celebrul bordel ”La Tanti Elvira”. Locul era vizitat atât de ofițeri, nobili, marinari, cât și de tâlhari. Locul a devenit cunoscut în acea perioadă datorită cântecului cu același nume care era fredonat atât de tineri, cât și de bătrâni. Fetele din această locație lucrau ”la urgență”, iar bărbaților care nu plăteau după ce primeau serviciul li se arunca în cap țucalul cu mizerie. În mare parte, prostituatele din cârciuma ”La Tanti Elvira” nu erau din oraș, ci erau din zona Tulcei, a Basarabiei sau Dobrogei. Conform Registrului Prefecturii Poliției Orașului Brăila, majoritatea fetelor nu aveau studii superioare. Tot în aceste registre, în dreptul fiecărei fete se regăsea o poză cu aceasta și profesia pe care o avea. Conform unui abonament lunar vechi, prostituatele care ofereau plăceri și în timpul deplasărilor erau plătite cu circa 50-60 de lei pentru o partidă. În acea perioadă salariile ”de jos” variau de la 300-500 de lei, cât câștiga, lunar, un ucenic, până la peste 3.000 de lei, salariul unui muncitor calificat. Tot în aceeași perioadă, un kilogram de carne de porc costa 28,40 de lei. (descopera.ro)
Sex.”Sălbăticiuni în captivitate / în timp ce-și păstrează sălbatica lor puritate / nu se înmulțesc, se întristează și mor. / Toți oamenii se află în captivitate, activi în captiva lor activitate, / iar cei mai buni nu se înmulțesc, deși nici ei nu știu de ce. / Imensa cușcă a vieții de familie ucide sexul în om, simplitatea dorinței e / deformată și răstălmăcită. / Și așa, cu o crudă perversitate, / scrâșnind din dinți în fața enormei adversități, / tinerii se împerechează, se detestă și le vine să plângă. / Sexul este o stare de grație. / Ce nu poate exista într-o cușcă. / Deci, spargeți cușca, îndrăzniți și încercați.” (D.H. Lawrence)
Vulgaritate.„Am discutat până acum mai mult spectacolul vulgarității și mai puțin nașterea și expansiunea ei. Am spus că la mine primele gesturi de vulgaritate au apărut relativ târziu, odată cu oboseala adusă de experiență, cu plictiseala și lipsa de interes. Nu mai eram capabil să mă dedic cu pasiune unei relații, nu mai eram capabil de o stare de creație, și atunci apelam comod la ce știam… Odată ce apelăm la trecut, îndată ce trăim în trecut, devenim inevitabil greoi, stupizi și vulgari. Mi s-a părut întotdeauna de o mare și tristă vulgaritate obiceiul unor femei care, goale fiind în patul tău, nu găsesc ceva mai bun de făcut decât să-și amintească trecutele iubiri… Nu mă stingherea deloc ideea că o femeie a iubit și un alt bărbat – ar fi fost chiar stupid să nu fi fost așa… N-am confundat niciodată lipsa de experiență cu pudoarea… Am cunoscut fecioare mai stricate și mai vulgare decât cele mai îndârjite profesioniste. Majoritatea prostituatelor sunt vulgare și pudice în același timp. Deci nu experiența unei femei mă stingherea… Mă stingherea incapacitatea ei de a trăi prezentul… Oamenii privesc cu suspiciune prezentul – ca și cum prezentul ar fi un fel de medicament detestabil care trebuie totuși înghițit. Ei trăiesc ori în trecut, ori în viitor… adică nu trăiesc deloc. Nu există cuvinte vulgare, există numai o accepție vulgară care poate fi acordată tuturor cuvintelor…” (Teodor Mazilu)



Recomandări