Unor scriitori.”Geaba fac atât tapaj / Unii scriitori. / Editura dă tiraj, / Nu și cititori.” (G. Zarafu)
Divinitate.“Dumnezeu și-a dat seama cu cine are de-a face. Cu niște proști“ (Marian Vanghelie)
Strategii(de supraviețuire masculină). „Pentru a cuceri o femeie trebuie, întâi de toate, să-i placi, apoi s-o dezbraci, după care să găsești modalitatea de a o face să se îmbrace la loc. În cele din urmă, ca să te lase să pleci… trebuie s-o enervezi cu ceva!” (Jean Giraudoux)
Fum.„Dumnezeu și dracul erau ciobani; unul păzea la o turmă de oi și celălalt de capre. Dracul era mai isteț și născocea multe lucruri, dar le lăsa baltă și Dumnezeu le termina. Dracul a făcut focul, frecând o salcie între două pietre. Văzând cât este de folositor, Dumnezeu a cerut dracului foc, dar el n-a vrut să-i dea. Dumnezeu a furat din focul dracului cu un caval în capătul căruia a pus putregai. A scormonit cu el focul în timp ce a stat de vorbă cu dracul și putregaiul s-a aprins. Dracul, furios, s-a repezit să stingă focul furat. A scăpat un vânt în foc, când a vrut să sară peste el, dar focul nu s-a stins. S-a ridicat un noruleț de cenușă. Dumnezeu a hotărât să rămâie al lui ce este jos și ce se ridică să fie al dracului. De atunci focul este numai al lui Dumnezeu, iar dracul are numai fumul. (Toni Brill, „Legendele românilor”)
Nepotrivire.”O serenadă de bon-ton / Îi cânt cu vocea-mi senzuală; / Dar ea mă acuză, din balcon, / De… hărțuire sexuală!” (Nicolae Ghinoiu)
Întrebări.Inima geloasă este plină de întrebări. Și cu cât săpăm mai mult pentru a descoperi fiecare detaliu sexual, cu atât ni se pot confirma comparațiile defavorabile nouă. În filmul ”Closer”, din 2004, în regia lui Mike Nichols, Larry (Clive Owen) o întreabă pe soția lui, Anna (Julia Roberts), după ce află de lunga ei relație cu Dan (Jude Law): „Ai făcut-o aici? Când? Ai avut orgasm? De câte ori? Cum? În ce poziții?” O urmărește prin apartament, în timp ce ea își îmbracă haina. Întrebările lui explicite sunt din ce în ce mai multe, iar răspunsurile pe care le primește îl înfurie din ce în ce mai tare. Într-un final, în pragul ușii, Anna se întoarce către el: „Facem tot ce fac oamenii atunci când fac sex!“ El nu este mulțumit. „Îți place să i-o sugi? Îți place scula lui? Îți place să îți ejaculeze pe față? Ce gust are sperma lui?“ Exasperată, Anna țipă la el: „E ca a ta, dar mai dulce!” Furia lui se domolește și se transformă în sarcasm amar: „Exact. Acum cară-te de aici și mori!“ „Gelozia se hrănește cu îndoieli și devine furie sau se stinge de îndată ce îndoielile devin certitudine”, scria François de La Rochefoucauld. Și nu doar bărbații vor detalii fizice. Am auzit multe femei geloase comparându-se cu rivalele lor în termeni la fel de exacți precum bărbații. Ea are cupa DD; eu am sâni mici. Orgasmele ei sunt multiple; orgasmele mele, rare. Ea se umezește imediat; eu am nevoie de lubrifiant. Ei îi place să facă sex oral; eu detest mirosul. Am auzit-o toți pe Alanis Morissette cântând cunoscutele versuri: „E la fel de perversă ca mine? Ți-ar suge-o într-o sală de cinema?” (Esther Perel, ”Regândirea infidelității”)
Sărut.„Se sărută, ah, se sărută, se sărută / tinerii pe străzi, în bistrouri, pe parapete, / se sărută întruna ca și cum ei înșiși / n-ar fi decât niște terminații / ale sărutului. / Se sărută, ah, se sărută printre mașinile-n goană, / în stațiile de metrou, în cinematografe, / în autobuze, se sărută cu disperare, / cu violență, ca și cum / la capătul sărutului, la sfârșitul sărutului, după sărut / n-ar urma decât bătrânețea proscrisă / și moartea. / Se sărută, ah, se sărută tinerii subțiri / și îndrăgostiți, atât de subțiri, ca și cum / ar ignora existența pâinii pe lume. / Atât de îndrăgostiți, ca și cum, ca și cum / ar ignora existența însuși a lumii. / Se sărută, ah, se sărută ca și cum ar fi / în întuneric, în întunericul cel mai sigur, / ca și cum nu i-ar vedea nimeni, ca și cum / soarele ar urma să răsară / luminos / abia / după ce gurile rupte de sărut și-nsângerate / n-ar mai fi în stare să se sărute / decât cu dinții.” (Nichita Stănescu)
Beauty.“Frumusețea ține de șansa de a te fi născut așa.“ (Elena Udrea)
Psi.La psihiatru se prezintă un barman. – Domnule doctor, ieri a intrat un client în bar, a cerut un coniac, l-a băut, după care a mâncat tacticos paharul, cu excepția piciorului. Credeți că este nebun? – Mai mult ca sigur! Piciorul este partea cea mai gustoasă.
Diferență.Cum faci diferența dintre un teolog și un informatician? Îi pui să citească cuvântul „scripturi”!
Femeia.”Chiar în mijlocul oricărui rău generat de bărbați ori de natură apare femeia, adunând ceea ce mai poate fi salvat, copiii răniți, singuri și triști, cei rămași fără nimic, fragmente împrăștiate ale unei societăți distruse. Ele se opresc pe fiecare câmp de bătălie, căutându-și morții și suferinzii, răscolesc printre dărâmăturile înnegrite de foc ale cutremurelor. Sunt cele care aduc la viață și livezile de portocali… și nisipul deșertului: mama-curaj!” (Pam Brown) P.S. Minunat… nu-i așa!?
Răzbunare.Medicul: – Întoarceți-vă spre geam și scoateți limba! Pacientul: – Înțeleg să scot limba, dar de ce trebuie să fiu îndreptat spre geam? Medicul: – Nu-l suport pe tipul de vizavi…
Zoo. La școală profesoara de zoologie – neinspirată, cred – întreabă: – De ce credeți voi, copii, că vaca nu poate să zâmbească? Georgică: pentru că are buzele groase și botul prea ascuțit. Profesoara: – Da, este interesant punctul tău de vedere. Vasilică: pentru că oasele maxilarului se prelungesc până la coarne și se ating de mandibulă. Profesoara: – Da, foarte interesant, creativ răspuns. Bulă: – Vaca nu poate să zâmbească pentru că are niște probleme personale, intime. Profesoara: – Da, interesant și acest răspuns, dar totuși, ce probleme personale poate avea o vacă? Bula: – Păi, dacă pe dumneavoastră v-ar trage cineva de țâțe de două ori pe zi și v-ar duce la taur doar o dată pe an, v-ar mai arde de zâmbit?
Porție.„Femeile căsătorite nu trebuie private de porția lor zilnică de sex, indiferent de hotărârea soților de a le lăsa să tânjească după mângâierile lor pentru a le aduce în pragul nebuniei.” (Lora Leigh, „Plăceri interzise”)
Plurale.„Tot ce observ în juru-mi mă face să înțeleg că o singură iubire nu-i de ajuns, nici măcar două. Femeile pe care le cunosc încearcă să lege câte o iubire de alta, iar pe urmă, când își dau seama că asta nu le e suficient, ele devin îndrăgostite de pământul întreg.” (Tălmăcire după Anaïs Nin)
Vârsta a treia.”Cum potența-i șugubeață, / Sunt bărbați ce mint să-nghețe: / Unii spun că mai fac față, Alții, însă, fețe-fețe!” (Constanța Apostol)
Femeia.”Ca trandafiru-i prețuită / De secole întregi, la rând, / De-aceea unii nu ezită / Și-o…”altoiesc” din când în când!” (Constanța Apostol)
Promisiune.”Mi-e bine numai când / Te întorci cu pașii pe cer, / Iar eu mă înec în ochii tăi / Deschiși în conturul unei stele, / Mă scufund cu tot cu amăgire. / Nu regăsesc drumul de întoarcere / Decât dacă repari grabnic / Podurile pe care le-ai detonat / Cu arcuirile tale dumnezeiești / În iadul dimineților pustii / Când eșafodul face legea în sufletul meu.” (Codrin Sezciuc)
Ură. „Mintea muierească e un lucru de temut și oricare trebuie să se păzească de ea. Acolo unde muierea a iubit mai mult, acolo tocmai se va răzbuna mai cumplit. Iute vine dragostea muierilor și iute vine ura lor, care, odată iscată, mai mult ține ca dragostea.” (J. Bedier, „Tristan și Isolda”)
Orez.„Doar patru litere, ca și în cuvântul «grâu», dar între cele două alimente fundamentale se află marea distanță a două tipuri diferite de civilizație.” (Michel Tournier)