Ingrediente 8 porții:
– burtă de vită 1,5 kg
– oase vită 1,5 kg
– smântână 500 g
– suc roșii 200 g
– oțet 20 ml
– gogoșari în oțet 100 g
– sare, piper
– hrean 50 g
– usturoi 50 g
– morcov 2 buc.
– ceapă 2 buc.
Mod de preparare:
Burta se curăță, se opărește, după care se clătește și se pune la fiert cu foi de dafin și piper boabe. După 1 oră se adaugă morcov și ceapa. Când burta este fiartă se scoate, se lasă la răcit pentru a se tăia. Oasele se dezosează, se strecoară zeama și se pun la fiert burta și tendoanele de pe oase, se adaugă smântâna, sucul de roșii, gogoșarii în oțet, sare, piper după gust. Se mai lasă la fiert aproximativ o oră pentru a căpăta o consistență. La final se adaugă oțetul după gust, hrenul și usturoiul.
Bucătar Federeac Cristi


Reteta zilei este oferita de Picollo Mondo
