24 bucăți – 60 minute
- 500ml lapte
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 6 linguri zahăr
- 25g drojdie proaspătă
- 3 linguri pesmet dulce
- 300g prune
- făină
- un vârf de cuțit sare
- ulei pentru prăjit
Bateți ouăle puțin și turnați peste ele laptele călduț. Adăugați coaja rasă de la lămâie, zahărul, drojdia fărâmițată, sarea, pesmetul și 2 linguri făină. Amestecați bine și lăsați compoziția la cald, timp de 15 minute, ca să crească. După aceea adăugați atâta făină câtă este necesară pentru a obține o compoziție mai groasă decât cea de clătite, adică să poată fi luată ușor cu lingura. Încingeți ulei într-o tigaie și puneți cu lingura din compoziție. Coaceți turtițele pe amândouă părțile. Lăsați-le la răcit. Între timp, tăiați prunele în fâșii, după ce le-ați scos sâmburii. Căliți prunele în zeama de lămâie la care ați adăugat 2 linguri zahăr. Serviți turtițele cu prune călite deasupra.