Azi facem noi turism la turci, dar în urmă cu câteva secole făceau ei la noi turism războinic. În 1821, Valachia și Moldova erau deja grânarele Porții Otomane când, îngrijorați de avântul luat de mișcarea revoluționară Eteria – din cauza căreia boierii pribegiseră, iar săracii fugiseră în munți și păduri -, turcii au trimis un corp de armată, să o stârpească. Și-ntr-adevăr, au rezolvat chestiunea în doi timpi și trei mișcări, în lupta de la Sculeni, din 18 iunie 1821.
Buuun! Apoi, amicii otomani și-au stabilit corturile lângă Iași și s-au pus pe ce știau ei mai bine. Pe jefuit case și biserici, pe ucis și pe violat. Dar Iașiul s-a arătat curând prea mic pentru forța de penetrare otomană. Însetați de galbeni și de plăceri carnale, 3.000 de turci au format cete și s-au pus pe căutat greci de-ai Eteriei, pentru a-i prăda în târgurile și pădurile Moldovei.
La Botoșani, de pildă, au scos lucrurile grecilor la mezat, de unde le-au cumpărat amatorii de chilipiruri. La Mănăstirea Secu din Neamț, ienicerii au prădat lucrurile depuse de călugări și de boieri și le-au vândut apoi la șmecherii din Iași, probabil la strămoșii clanurilor Cordunenilor și Cosmos Tănase. Generoasă ca întotdeauna, Bucovina noastră le-a asigurat un refugiu sigur boierilor pribegi.
În fine, turcii nu s-au dat plecați, „dedulcindu-se la hapcă”, cum scrie într-o reclamație făcută la sultan. Abia la 25 iunie în anul următor, OsmanPașa a luat atitudine, dând ordin să se părăsească Moldova în șase zile.
O chestie interesantă, ca să știm că le datorăm turcilor și primele experiențe homosexuale pe plan național: după cum reiese din documente, ei n-au violat doar fete și femei. În plus, au violat și bărbați, iar iubitorii de trufandale s-au bucurat și de trupul băiețandrilor.
Nasoale vremuri! Ieșeai și tu ca bărbatul matur cu treburi prin târg și te găbjeau zece turcaleți erecți, care aveau ca scop imediat penetrarea dumitale. Usturător!