Fabulinus

Trupa de teatru a Universității din Suceava a câștigat cinci premii la Festivalul Național „Serile teatrului studențesc”



Membri ai trupei Fabulinus, după festivitatea de premiere
Membri ai trupei Fabulinus, după festivitatea de premiere

Trupa de teatru a Universității „Ștefan cel Mare” Suceava – Fabulinus – și-a adjudecat cinci premii în cadrul celei de-a XVI-a ediții a Festivalului Național „Serile Teatrului Studențesc”, competiție ce s-a desfășurat în perioada 31 martie – 4 aprilie, pe scena Casei de Cultură a Studenților din București.
Trupa Fabulinus a concurat la secțiunea amatori, cu piesa „Drum în jos cu înger”, după Oleg Bogaiev, în regia lui Ion Sapdaru, piesă ce a primit din partea juriului Premiul pentru cel mai bun spectacol.
Iuliana Girigan a obținut Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru rolul „Cerșetoarea” din piesa „Drum în jos cu înger”.
Traian Andrei a câștigat Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru rolul „Bătrânul” din aceeași piesă.
Simina Caletcă a obținut Premiul pentru cel mai bun rol secundar pentru rolul „Bătrâna”.
Silvia Timofti a câștigat Premiul special al juriului pentru rolul „Soția”.
Juriul din acest an a fost alcătuit din personalități importante din lumea teatrului.
Din Fabulinus fac parte Adrian Crăciunescul, Silvia Timofti, Alex Huțanu, Alexandru Stan, Anna Moldovan, Tatiana Dombrov, Iuliana Girigan, Alexandru Pahomi, Mihai Cerneanu, Vera Țaran, Ștefan Manolache, Andrei Traian, Simina Caletcă, Ana Gubca, Dari Brădățan, Ion Graur (sunet), Stelian Cunițchi (lumini).
Două premii, adjudecate anul trecut
Anul trecut, Fabulinus a adus la Suceava două premii importante din cadrul festivalului. Este vorba despre Premiul pentru cel mai bun spectacol („Țara orbilor”, o adaptare a piesei de teatru „Țara lui Gufi” a dramaturgului Matei Vișniec) și Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, ce i-a revenit lui Alexandru Stan care a jucat rolul lui Lulu, bufonul.
Festivalul „Serile teatrului studențesc” este primul festival de teatru din România dedicat în întregime studenților. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, festivalul reunește anual zeci de tineri actori ce își demonstrează măiestria în artele teatrale, sute de spectatori pasionați de lumea teatrului și un juriu pe măsură. Ediția din acest an a avut ca temă „Păcatul”.



Recomandări

Zilele Culturii Fălticenene 2025 – Un festival al valorilor culturale, al recunoștinței și al excelenței locale

Zilele Culturii Fălticenene 2025 - Un festival al valorilor culturale, al recunoștinței și al excelenței locale
Zilele Culturii Fălticenene 2025 - Un festival al valorilor culturale, al recunoștinței și al excelenței locale

Vicepreședintele CJ Nicolae Robu consideră că Festivalul Zilele Teatrului „Matei Vișniec” este un eveniment de referință pentru viața culturală a județului