Rețete inovative

Trei produse alimentare create de studenți suceveni, recompensate cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014



Fursecuri fragede cu făină de linte
Fursecuri fragede cu făină de linte

„Fursecuri fragede cu făină de linte, semințe de pin și merișor”, „Pâine cu telemea și mărar” și „Ruladă Anuța” sunt trei creații alimentare inovative pentru care studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) au fost recompensați cu Premiul pentru cel mai bun produs al anului 2014, la Simpozionul anual al Asociației Specialiștilor din Morărit și Panificație din România.
Evenimentul s-a desfășurat în cadrul expoziției internaționale Expo GastroPan, în Brașov Business Park, la concursul organizat fiind înscrise produse ale studenților și de la alte facultăți cu profil de inginerie alimentară din țară.
Din echipa care a creat „Fursecuri fragede cu făină de linte, semințe de pin și merișor” fac parte masteranzii Cristian Aurel Hatnean și Ionela Nechifor (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. ec. Cristina Gabriela Constantinescu).
„Pâine cu telemea și mărar” aparține echipei formate din masteranzii Ionela Nechifor, Cristian Aurel Hatnean și Tatiana Gherasimciuc (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. ec. Adriana Dabija). Rulada „Anuța” aparține studentelor Antonia-Andreea Butnariu și Elena-Petronela Butnariu (coordonator științific – conf. univ. dr. ing. Ioan Gontariu).


Pâine cu telemea și mărar
Pâine cu telemea și mărar
Ruladă Anuța
Ruladă Anuța
Andreea Butnariu, Elena Butnariu, Ionela Nechifor și Cristian Aurel Hatnean, o parte dintre laureații concursului
Andreea Butnariu, Elena Butnariu, Ionela Nechifor și Cristian Aurel Hatnean, o parte dintre laureații concursului
Fursecuri fragede cu făină de linte
Fursecuri fragede cu făină de linte


Recomandări

O echipă de studenți de la USV va reprezenta România la un concurs internațional pentru crearea de produse alimentare inovative

Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori
Echipa studenților de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, alături de juriu și profesorii coordonatori