Este bine-cunoscut faptul că supa de pui combate răceala. Cercetătorii sînt pe cale să dezlege misterul eficienței acesteia. Ultimele teste de laborator au arătat că deliciosul aliment reduce la jumătate procesele inflamatorii. Pentru cei care suferă de răceală, aceasta se traduce prin calmarea tusei, strănutului și reducerea secrețiilor nazale.
Varza albă este un alt remediu naturist uimitor. Acum 40 de ani s-a descoperit în banala varză existența unei vitamine: vitamina U, supranumită și “factorul antiulceros”. Rezultatul tratamentului împotriva ulcerului gastroduodenal cu ajutorul acestei vitamine este de cele mai multe ori de-a dreptul spectaculos.
Simplu și necostisitor, tratamentul constă în prepararea zilnică a unui pahar de suc, prin presarea unei verze de mărime medie. După ce s-a preparat sucul pentru o zi, paharul se ține la frigider. Se bea cîte o treime de pahar între mesele principale ale zilei.
Ulcerul duodenal se poate vindeca și cu ajutorul cartofilor. Se curăță seara doi cartofi de mărime mijlocie și se țin în apă rece pînă a doua zi dimineața, cînd se dau pe răzătoarea mică, se pun într-un pahar, se umple paharul cu apă, se strecoară printr-un tifon și se bea înainte de masă timp de două săptămîni.
Oțetul de mere este utilizat în tratarea micozelor: dimineața, la prînz și seara se ține degetul în oțet de mere timp de o jumătate de oră. Peste noapte se învelește degetul bolnav într-o vată îmbibată cu oțet de mere, și îl înfășurăm în plastic (degetare tăiate de la mănușile chirurgicale). Tratamentul cu oțet se repetă. Din cînd în cînd se mai tamponează unghia și cu o soluție de alcool iodat. După 3 luni micoza va dispărea.
Spînzul vindecă varicele, cu rezultate spectaculoase. Puteți cumpăra spînzul de la vînzătorii de plante sau de la plafar. Îl tăiați bucățele mici și le puneți la macerat în oțet sau alcool. Se lasă planta la macerat 3 săptămîni, apoi se freacă în fiecare seară locul cu varice cu soluția obținută.
O mulțime de ceaiuri de plante vă pot ajuta să luptați împotriva gastritei și ulcerului. Unul dintre acestea este obținut din flori de salcîm. Se toarnă o cană de apă clocotită peste o lingură de flori uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 15 minute și apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, după masă. Această infuzie calmează arsurile la stomac și poate fi folosită în cure de lungă durată.
Ceaiurile din frunze de zmeură ajută la scăderea acidității gastrice. Se toarnă o cană de apă clocotită peste una-două lingurițe de frunze uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 10-15 minute și apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, între mese.
Infuzia din flori de gălbenele are acțiune calmantă și cicatrizantă. Se toarnă o cană de apă clocotită peste două lingurițe de flori uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 15-20 minute și apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi, astfel: prima se bea pe stomacul gol, iar cea de-a doua între mese.
Ceaiul din frunze de patlagină exercită o acțiune cicatrizantă și bacteriostatică. Se toarnă o cană de apă clocotită peste două linguri de frunze proaspete sau uscate. Se lasă vasul acoperit timp de 15-20 minute și apoi se strecoară. Se ia cîte o lingură la două-trei ore. O altă variantă este administrarea a cîte unei jumătăți de linguriță de pulbere de frunze, de două-trei ori pe zi. Deși efectele tratamentelor cu ceaiuri apar după cîteva luni, puteți fi convinși că sînt foarte utile pentru purificarea și intarirea organismului. De asemenea, vindecarea afecțiunilor de care suferiți va avea loc fără să vă intoxicați cu medicamente care pot produce alte afecțiuni. Tot ce trebuie să aveți în perioada tratamentelor este răbdarea.
Acest articol a fost preluat de pe www.ele.ro