Transportatorii suceveni au amânat plecarea de ieri la protestul de la Strasbourg, din Franța, împotriva Pachetului de Mobilitate din acest domeniu de activitate. Prim-vicepreședintele Federației Operatorilor Români de Transport, suceveanul Alin Crețu, a declarat că toți cei 300 de transportatori suceveni care se deplasau noaptea trecută către aeroportul din Chișinău, de unde trebuiau să zboare cu un avion închiriat către Franța, au decis să se întoarcă la Suceava. „Delegația Asociației Transportatorilor de Mărfuri din Bucovina, care se afla în noaptea de marți spre miercuri la granița cu Republica Moldova, pentru a se îmbarca în avion pe ruta Chișinău-Strasbourg, a întors autocarele către Suceava. În urma comunicării transmise de domnul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, cu privire la returnarea Pachetului de Mobilitate către comisia TRAN, la primele ore ale zilei de miercuri, cei 300 de transportatori din ATM Bucovina, alături de conducerea FORT, au hotărât să amâne deplasarea la Strasbourg”, a spus Alin Crețu. El a ținut să precizeze că informarea le-a fost transmisă transportatorilor de eurodeputatul Marian Jean Marinescu, cu puțin înainte ca delegația să treacă granița în Republica Moldova.
Alin Crețu a adăugat că FORT solicită tuturor europarlamentarilor români să urmeze exemplul celor implicați în acest subiect și să susțină interesele companiilor de transport autohtone.
„Este rușinos că încă mai sunt europarlamentari români care nu înțeleg impactul economic negativ pe care Pachetul de Mobilitate îl are în raport cu bugetele țărilor estice și care au votat contrar intereselor României sau au chiulit pe data de 25 martie, generând această situație «la limită» în privința votului. Miercuri, la Strasbourg, nu a câștigat nimeni nimic și nici nu putem consemna o victorie atât timp cât acest subiect rămâne în discuție”, a precizat Alin Crețu. El a subliniat faptul că FORT este pregătită să susțină prin protest toți europarlamentarii europeni care înțeleg că Uniunea se prăbușește dacă astfel de inițiative legislative ajung să fie aplicate, declanșând în lanț scenarii de tip „Brexit”.