Tortino



Tortino
Tortino

6 porții – 60 minute

  • 175g ciocolată amară
  • 150g unt
  • 75g zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 3 albușuri
  • 75g făină

Topiți ciocolata și untul la foc mic. Bateți gălbenușurile cu zahărul, până când obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați gălbenușurile bătute în compoziția cu ciocolată, după ce aceasta s-a răcit puțin. Bateți noua compoziție 5 minute pentru omogenizare. Bateți albușurile spumă. Când spuma se ține bine pe tel, adăugați treptat făina. Turnați compoziția cu ciocolată în cea de albușuri. Amestecați ușor prin răsturnare. Turnați compoziția în 6 forme mici termorezistente (eventual, folosiți forme de savarine), unse cu unt. Coaceți în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Când s-a format o crustă tare deasupra, se pot scoate tăvițele din cuptor. Interiorul trebuie să rămână moale. Lăsați-le la răcit 5 minute și apoi scoateți-le cu o lingură mai mare. La servire se pot orna cu frișcă.