De post

Tort trufă cu zmeură



De post: Tort trufă cu zmeură
De post: Tort trufă cu zmeură
  • blat (30 x30 cm)
  • 180 ml apă
  • 2-1/2 căni făină
  • 3/4 cană cacao
  • 1-1/2 linguriță praf de copt
  • 1-1/2 linguriță bicarbonat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 banană mare coaptă bine
  • 350 g tofu moale
  • 1 cană zahăr brun
  • vanilie

Pentru însiropat blatul: 100-150 ml sirop de zmeură
Se dă drumul cuptorului să se încălzească la 180C.
Făina se cerne împreună cu cacao, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și sarea.
Banana se pune în blender cu sucul de lămâie și se mixează, se adaugă și tofu și se mixează, apoi zahărul, vanilia și apa și se mixează bine. Totul se toarnă peste ingredientele uscate și se amestecă bine. Se toarnă în tava cu hârtie de copt și se coace 20-30 min.
Crema ganache

  • 350 g tofu moale (kinu-dofu)
  • 1/2 cana cacao
  • 6 linguri sirop de zmeura

Siropul se încălzește și se toarnă fierbinte peste cacao. Se amestecă bine.
Tofu se pune în blender și se mixează până devine ca o cremă, se adaugă amestecul de sirop și cacao și se mixează bine.
Crema cu zmeură

  • 200 g zmeură (congelată)
  • 160 ml suc de mere
  • 80 ml sirop de zmeură
  • 3 linguri amidon dizolvat în 3 linguri apă
  • 5 linguri cremă ganache

Sucul de mere și siropul se pune pe foc, când începe să fiarbă se adaugă amidonul dizolvat în apă și se amestecă bine, se adaugă și zmeura și se lasă pe foc potrivit până se leagă bine compoziția. Se amestecă ușor din când în când.
După ce s-a răcit complet se adaugă crema ganache și se omogenizează. Se dă puțin la frigider.
Blatul răcit se taie în jumătate.
Prima foaie de blat se însiropează bine, deasupra se întinde crema cu zmeură, se acoperă cu cealaltă foaie de blat; se însiropează și aceasta.
Tortul se îmbracă apoi în crema ganache.
(Sursa: cristinaK’blog)



Recomandări