Rețete de post

Tort de post



Blat:
150 g nucă măcinată, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt, 250 ml apă minerală, 6 linguri făină (compozita trebuie să aibă consistența unui chec). Amesteci zahărul cu apa minerală, nuca, praful de copt, făina și pui compoziția într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făina, sau tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc potrivit.
Ca orice blat, se însiropează: 200 ml apă, 3 linguri zahăr, 1/2 fiolă esență de rom.
Crema la alegere. Schimbând crema schimbi și gustul de fiecare dată.
Cremă
Pentru cremă poți să folosești frișcă vegetală simplă sau amestecată cu nucă măcinată (sau alune); dacă prăjești puțin nuca sau alunele este mai bine. Poți să amesteci frișca și cu fructe: căpșuni, zmeură sau amestec de fructe de pădure.
O altă variantă de cremă este cea din plicuri de cremă instant la care se înlocuiește laptele cu apă minerală, suc sau cafea, după dorință.



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV