Eveniment

Topul Firmelor – Gala Excelenței în afaceri 2022, vineri, la Conacul Domnesc



Directorul executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu
Directorul executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu

Camera de Comerț și Industrie Suceava organizează și în acest an, în data de 28 octombrie, la Conacul Domnesc, evenimentul Topul Firmelor – Gala Excelenței în Afaceri, prin care marchează rezultatele din acest an din economia județului. Directorul executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat că prin această manifestare, ajunsă la a 32-a ediție, se urmărește identificarea și promovarea societăților „capabile să funcționeze la înalți parametri de eficiență și care au obținut constant performanțe de-a lungul anilor”. „Pentru comunitatea de afaceri din județul Suceava acest eveniment a devenit unul de referință, constituind cartea de vizită a succesului și a performanței în afaceri”, a subliniat directorul CCI Suceava.
În cadrul Galei vor fi acordate Trofee de Excelență și Premii Speciale pentru a răsplăti elementele-cheie de diferențiere pe piață, continuitatea în activitate, eficiența și competitivitatea, spiritul antreprenorial novator, „abilitatea de a genera idei” sau creativitatea.
„Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel național, este într-o permanentă creștere. Evaluarea nivelului de performanță și stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate și grupe de mărime a firmelor se realizează în baza unei metodologii, de către comisiile pentru realizarea Topului Firmelor, constituite pe domeniile respective”, a explicat Lucian Gheorghiu. Domeniile sunt: Cercetare – Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură și Industrie Alimentară; Construcții; Servicii; Comerț, Export, Turism, împărțirea domeniilor pe grupe de activitate realizându-se în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate, declarat pe propria răspundere a firmelor în situațiile financiare anuale.
Sursele de informații utilizate în întocmirea Topului sunt cele din situațiile financiare ale societăților pentru anul anterior, conforme cu Directivele Europene, furnizate de Ministerul Finanțelor Publice; informații despre firmele legal înregistrate în România, furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului și informațiile despre firme, rezultate din activitatea camerelor județene. Sunt admise în topurile județene de firme entitățile care sunt comercianți conform legii și îndeplinesc simultan următoarele condiții, cu privire la datele de bilanț depus pentru anul anterior: profit din exploatare pozitiv; cifră de afaceri de minim 100.000 lei în cazul microîntreprinderilor și minim 250.000 lei în cazul celorlalte entități.
După criteriile de încadrare a firmelor, în funcție de mărime, sunt următoarele secțiuni: microîntreprinderi – au până la 9 salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 2 milioane euro, echivalent în lei; întreprinderi mici – au între 10 și 49 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă sau dețin active totale de până la 10 milioane euro, echivalent în lei; întreprinderi mijlocii – au între 50 și 249 de salariați și realizează o cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau dețin active totale care nu depășesc echivalentul în lei a 43 milioane euro; întreprinderi mari – au între 250 și 999 de salariați.
Indicatorii utilizați pentru clasificarea firmelor sunt: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare; rata profitului din exploatare; eficiența utilizării resurselor umane; eficiența utilizării capitalului angajat.
„Rămânând un eveniment de referință, Topul Firmelor Bucovina reprezintă o carte de vizită și o oglindă a realităților economice, precum și un prilej de analiză a evoluției mediului de business local”, a afirmat Lucian Gheorghiu, care a subliniat că CCI Suceava „este prima și cea mai reprezentativă organizație a întreprinzătorilor din județul Suceava”. Misiunea organizației este susținerea intereselor comunității de afaceri în dialogul cu instituțiile statului și organismele internaționale, precum și acțiuni concrete pentru crearea unui mediu de afaceri stabil, coerent și propice dezvoltării sectorului privat, a unei economii de piață reale, durabile și deschise spre exterior.
Ediția din acest an este organizată cu sprijinul sponsorilor Regina Maria, Generali Asigurări, Banca Comercială Română, Banca Transilvania, Groupama Asigurări, Vale Punta, Bucovina, Maspex România, Lapterra Corporation, Cotnari, Atlantis Gold, Expert Music, precum și a partenerilor media principali Viva FM, Monitorul de Suceava, NewsBucovina, Bucovina TV, precum și Impact FM, Crai Nou, Orion FM, Suceava News, Radio Dorna, Radio AS și Suceava Live.



Recomandări

Noul restaurant Stone Grill din Pojorâta, al grupului de firme Calcarul, deschide calea spre un concept turistic de amploare pentru Bucovina

Instituțiile publice și firmele au solicitat, din ianuarie 2025, decontarea a peste 7 milioane de euro pentru concediile medicale ale angajaților

Instituțiile publice și firmele au solicitat, din ianuarie 2025, decontarea a peste 7 milioane de euro pentru concediile medicale ale angajaților
Instituțiile publice și firmele au solicitat, din ianuarie 2025, decontarea a peste 7 milioane de euro pentru concediile medicale ale angajaților