- 1kg pulpă de vițel
- 100ml ulei
- 3 cepe potrivite
- 2 morcovi mari
- 500g cartofi
- 2 ardei grași roșii
- 400g roșii în bulion
- 1 lingură pastă de tomate
- 2 foi de dafin
- un vârf de cuțit nucșoară
- 1 linguriță rasă cimbru
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Curăță carnea de pielițe și tendoane, spal-o, scurge-o de apă și tai-o în cubulețe cu latura de circa 2 cm. Pune carnea într-o cratiță, de preferat de fontă și prăjește-o înăbușit, în ulei și o ceșcuță de apă, până când apa se evaporă și carnea începe să se rumenească. Adaugă ceapa curățată spălată și tocată mărunt, morcovii și ardeii grași curățați, spălați și tăiați în cubulețe. După 3-4 minute adaugă pasta de tomate, roșiile tăiate în cubulețe și sucul acestora, foile de dafin, cimbrul și nucșoara. Lasă să fiarbă la foc mic pentru circa 45 de minute, apoi pune cartofii curățați spălați și tăiați în cubulețe. Potrivește de sare și piper după gust și mai lasă tocănița să fiarbă până când cartofii sunt fierți. La final pune pătrunjelul tocat mărunt și mai lasă să dea în câteva clocote.