La Dom Polski a avut loc vineri seară Balul Bobocilor organizat de Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza” din Suceava, manifestare artistică pe care elevii colegiului o organizează în anotimpul în care, firesc, se numără bobocii. Tema aleasă în acest an de elevii de la „Cuza” a fost „Toate-s vechi și nouă toate”, inspirați de marele poet Mihai Eminescu, în creația filosofică „Glossa”.
Organizatorii balului au dorit să dea un suflu nou și să scuture de praf o filă din moda interbelică a unor vremuri boem-libertine. „Fără paranteză, dar cu virgulă, ne permitem și un sfat: Conservați-vă garderoba pentru că și romantismul anului 2014 se reinstalează pe podiumul eleganței!”,au spus prezentatorii balului. Inspirați, elevii Colegiului Tehnic au adus în lumină o perioadă foarte interesantă a istoriei, și anume perioada interbelică, pe care au valorizat-o prin prisma perioadei contemporane.
Muzică, teatru
Ca la orice concurs care se respectă, a existat și un juriu exigent, care a avut greaua misiune de a alege cei mai frumoși boboci din concurs. Juriul a fost format din prof. Beatrice Filipiuc, director adjunct al Colegiului Tehnic, profesorii Marian Rebei, Monica Huțu și Loredana Gașpar. După prezentarea juriului, pe ritmurile fascinantei melodii „Zaraza”, care a făcut furori în perioada interbelică, bobocii de la „Cuza” au intrat în scenă pentru a prezenta ținuta cu elemente de vestimentație specifice perioadei alese.
A urmat în spectacol charlestonul, exponent al dansului din perioada interbelica, care face furori și astăzi, moment realizat de elevii colegiului, sub îndrumarea profesoarei Luminița Cazan. Nu a lipsit din spectacol nici muzica folk, pentru că folkul nu are vârstă. Coordonat de profesoara Cristina Macovei, un grup folk a interpretat piesele „Fără tine” și „Dacă o iubești”. Elevii Colegiului Tehnic au adus în fața publicului și umorul, prezentând o adaptare a unui basm clasic, „Cenușăreasa”, aceasta fiind interpretată de Bianca Semeniuc, surorile vitrege Vanesa și Bianca Bălănoaie, iar prințul – Alexandru Vieriu. Elevii au fost coordonați de profesoara Alina Crăciun. Nu a lipsit nici muzica ușoară, în interpretarea elevilor Nicoleta Catargiu și Ionuț Vașcovici.
Elevi din clasa a IX-a F, coordonați de profesoara Loredana Buculei, au prezentat sceneta „Noul director al școlii”, inspirată din eternele tipuri umane interpretate de Horațiu Mălăele. Trupa Black Stars a dansat pe ritmurile melodiei „Bailando”, moment urmat de „Dactilografa” de Dan Mihăescu, în care au jucat elevii Daniela Negrea și Teodor Pușcuță, sub îndrumarea prof. Mihaela Șerban.
Pantomimă, rock, folclor
Bobocii au revenit pe scenă în ținută office, după care a continuat petrecerea balului cu umor de bună calitate, comedie și magie. Elevul Mirel Ichim a combinat comedia cu magia, creând un show spectaculos, elevii Bianca Bălănoaie, Alexandru Muraru, Santi Cherar și Teodor Pușcuță au făcut publicul să viseze „în stil francofon”, pe ritmurile deja celebrei Indila. Sceneta „Nota 4 la teză” i-a adus pe scenă pe „actorii” Ioana Pavăl, Sebastian Zănoagă și Alexandru Vieriu, sub îndrumarea prof. Silvia Pintea. Sabin Barboșelu și Dumitru Daniel Stoica au pregătit pentru Balul Bobocilor un moment instrumental și vocal deosebit, urmat de o piesă a lui Tudor Mușatescu, cu vorbe de duh: „În dragoste singurul adevăr este minciuna”, scenetă interpretată de Andreea Lazăr și Teodor Pușcuță.
Nu a lipsit din program pantomima. Elevi ai clasei a XII-a D (Alexandra Popescu, Laura Diaconescu, Vasile Lateș și Leon Oghinciuc) au prezentat pantomima „Eternele iubirii”. A urmat o scenetă, cu personaje amuzante: regizorul (Diana Șutac), bunica (Alexandra Grecu) și fetița (Santi Cherar). Un alt moment vesel, „Plăceri simple”, a fost susținut de elevi ai colegiului coordonați de profesoara Oltița Sbierea. După atâtea momente vesele, au urcat din nou pe scenă bobocii, în ținute de seară, demonstrând, totodată, că sunt și buni dansatori. Spectacolul a oferit momente artistice pentru toate gusturile, de la muzica rock, folk, dance, la dansuri populare, muzică populară (Ana-Maria Diaconescu, din clasa a XII-a A, a interpreta melodia „Badea-i ciobănaș la munte”, Nicoleta Catargiu și Ionuț Vașcovici au interpretat o suită de melodii populare), culminând cu invitatul special, maestrul Ovidiu Șvarț, dirijor, interpret și coordonator al unor ansambluri și grupuri instrumental-vocale, cu o contribuție importantă la lansarea unui număr impresionant de artiști suceveni.
Premierea
Colegiul Tehnic „Al. Ioan Cuza” și-a ales vineri seară cei mai frumoși boboci. Juriul a decis ca titlul de Miss Boboc să-i revină Ștefaniei Lungu, iar titlul de Mister Boboc să ajungă la Andrei Piftor. Miss Dans a fost aleasă Iuliana Paiu, iar Mister Dans este Ovidiu Scutelnicu. Miss Popularitate a fost desemnată Mihaela Pavel, iar titlul de Mister Popularitate i-a revenit elevului Dumitru Gheorghiță. Juriul a mai acordat și un Premiu special pentru eleganță, titlu care i-a revenit Danielei Condrea.



