Monitorul de Suceava 20 martie – 14 aprilie

Campanie de donare de sânge, organizată de ASCOR

Daniela MICUŢARIU

Asociația Studenților Creștin – Ortodocși Români (ASCOR) organizează, în perioada 20 martie – 14 aprilie, în contextul „Lunii pentru viață”, o campanie națională de donare de sânge. Aceasta se va desfășura în mai multe centre universitare din țară. Campania își va desfășura activitatea în orașele București, Alba-Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Brașov, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Timișoara și Târgu Jiu, fiind organizată de filialele ASCOR.

În acest an, ASCOR deține un parteneriat cu BlooDoChallenge, aplicație fondată de antreprenori români cu scopul de a facilita și mobiliza donarea de sânge de către cetățeni. Donatorul care folosește aplicația are diferite beneficii: informații despre procesul de donare care se pot afla în timp real înainte sau după donare. Aplicația oferă un istoric al donărilor pe care le-au făcut și îți indică în cât timp poate să doneze din nou; Programare din aplicație la centrul de donare; Donarea de sânge este răsplătită cu puncte pe care utilizatorii le pot folosi pentru ofertele partenerilor; Urgențele de sânge se actualizează în timp real indicând și grupele sanguine necesare.

Președintele ASCOR București, Ioan Tabarcia, a transmis următorul mesaj: „Mai ales acum, în perioada Postului Mare ce ne pregătește pentru Sfintele Paşti, îndemnăm toți tinerii și studenții care pot dona să facă acest lucru, neuitând nici o clipă de îndemnul Domnului nostru Iisus Hristos: <Să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu> (Ioan 15, 12)”.

La Suceava se poate dona sânge la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava (Bulevardul 1 Mai, nr. 11), în intervalul orar 08:00-13:30. ASCOR Suceava vă invită să vă alăturați acestei campanii naționale de donare de sânge. Ca în fiecare an, spun reprezentanții ASCOR Suceava, parteneri activi ai campaniei vor fi asociațiile studențești din Universitatea ,,Ştefan cel Mare" Suceava.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Martie 2023.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.