Monitorul de Suceava

A urmărit o femeie pe calea ferată, a lovit-o cu pumnii și a încercat să o violeze

Florin PAIU

Un individ din Dolhasca, arestat preventiv de la finele lunii martie pentru infracțiunea de tentativă de viol, a fost condamnat de magistrații de la Judecătoria Suceava la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare.

Individul, Florin Calora, din Gulia - Dolhasca, în vârstă de 33 de ani, a comis o faptă care a avut în prim-plan violența, în scopul de a viola o femeie, însă din fericire actul sexual nu s-a consumat. Asta în primul rând pentru că femeia s-a luptat cu atacatorul, fiind lovită cu pumnii în cap și suferind leziuni.

Ancheta din acest caz a fost derulată de polițiștii de la Serviciul Județean Transporturi Suceava, având în vedere unde s-a produs. Din cercetări a rezultat că victima, o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani, a fost atacată în timp ce se deplasa printr-un loc relativ izolat, pe lângă calea ferată dintre stațiile Suceava și Suceava Vest. Atacatorul, care după toate probabilitățile a urmărit-o, a venit din spate și a atacat-o violent, aplicându-i mai multe lovituri cu pumnii în cap. Inițial s-a crezut că este vorba de o tâlhărie, însă autorul nu i-a luat victimei geanta. Scopul acestuia a fost de a o viola pe femeie, reușind să-i rupă hainele. Victima s-a luptat cu agresorul și în ciuda loviturilor primite a reușit să scape.

Judecătorii au stabilit ca autorul trebuie să stea 3 ani și 4 luni după gratii, și i s-a pus interdicție de a se apropia de victimă ori de casa acesteia timp de cinci ani, după executarea pedepsei.

Judecătorii au decis, firesc, și menținerea stării de arest preventiv a inculpatului, probabil până ce sentința va rămâne definitivă. Autorul este arestat de pe 30 martie, perioada executată urmând a-i fi scăzută din cea stabilită în cadrul sentinței finale.

Hotărârea Judecătoriei Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Iunie 2021.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.