Telefonul mobil poate distruge o relație?



Un studiu realizat în Marea Britanie, privind impactul tehnologiei digitale asupra societății și asupra psihologiei oamenilor, arată că tinerii de azi gândesc și se comportă mult diferit de cei de acum 10 ani, din cauza relației lor cu telefoanele mobile.
Tinerii nu-și mai folosesc telefoanele mobile doar pentru a-și suna prietenii și rudele, ci au devenit obsedați de ele, devenind anxioși atunci când nu le au la îndemână, arată studiul realizat de Havas Media.
Rețelele de socializare încurajează narcisismul: jumătate dintre participanții la studiu au recunoscut că postează anumite lucruri cu intenția de a obține o anumită reacție din partea prietenilor.
Tinerii de azi sunt mai înclinați să se dea în spectacol, să încerce să provoace anumite reacții din partea celorlalți și chiar să mintă pe rețelele de socializare. Aproape o treime dintre participanți au recunoscut că exagerează uneori cu actualizarea statusului; mai ales femeile sunt înclinate să facă acest lucru.
68% dintre respondenți folosiseră rețelele de socializare pentru a vedea profilul unui fost partener, iar trei sferturi cred cu tărie că rețelele de socializare pot distruge o relație.
Telefoanele mobile au schimbat considerabil limitele a ceea ce este „acceptabil” din punct de vedere social: aproape două treimi dintre respondenți au spun că își verifică telefoanele când se găsesc într-un grup de prieteni sau colegi, când conversația trenează. 79% cred că e în regulă dacă folosesc telefonul mobil la toaletă și 81% consideră că nu e o problemă dacă îl folosesc în locuri publice unde se pretinde liniște, precum în tren sau la bibliotecă.
Aceste dispozitive afectează și purtarea la locul de muncă: 29% dintre participanții la studiu consideră că e acceptabil să-și folosească telefonul mobil în timpul unei ședințe.
Sursa: Mail Online – descopera.ro



Recomandări