6 porții – 70 minute
250g margarină
350g făină
3-4 linguri apă minerală (sifon)
300g roșii mici (cherry)
250g mazăre fină Maxim’s
50ml ulei
1 ceapă mică
3-4 frunze de busuioc
1-2 fire rozmarin
± sare, piper
Din margarină, făină, sifon și un praf de sare frământă un aluat, apoi întinde-l într-o foaie cu grosimea de circa 5 mm. Pune foaia de aluat într-o tavă rotundă de tartă cu diametrul de 26-28cm. |nțeapă cu o furculiță aluatul din loc în loc, umple tarta cu fasole boabe (pentru a nu crește la copt) și pune tava în cuptorul încins. Coace aluatul de tartă 20-25 de minute la foc potrivit, apoi scoate boabele de fasole. Călește în ulei, la foc mic, 3-4 minute ceapa tocată mărunt, adaugă mazărea și mai lasă 5 minute pe foc. Pune pe aluatul de tartă precopt roșiile tăiate în jumătăți, apoi deasupra acestora pune mazărea din tigaie și întinde-o uniform. Presară deasupra sare și piper după gust și verdeața tocată mărunt. Pune tarta din nou la cuptor, la foc potrivit, pentru încă 20 de minute.