Tartă cu roșii și mazăre



Tartă cu roșii și mazăre
Tartă cu roșii și mazăre

6 porții – 70 minute
250g margarină
350g făină
3-4 linguri apă minerală (sifon)
300g roșii mici (cherry)
250g mazăre fină Maxim’s
50ml ulei
1 ceapă mică
3-4 frunze de busuioc
1-2 fire rozmarin
± sare, piper
Din margarină, făină, sifon și un praf de sare frământă un aluat, apoi întinde-l într-o foaie cu grosimea de circa 5 mm. Pune foaia de aluat într-o tavă rotundă de tartă cu diametrul de 26-28cm. |nțeapă cu o furculiță aluatul din loc în loc, umple tarta cu fasole boabe (pentru a nu crește la copt) și pune tava în cuptorul încins. Coace aluatul de tartă 20-25 de minute la foc potrivit, apoi scoate boabele de fasole. Călește în ulei, la foc mic, 3-4 minute ceapa tocată mărunt, adaugă mazărea și mai lasă 5 minute pe foc. Pune pe aluatul de tartă precopt roșiile tăiate în jumătăți, apoi deasupra acestora pune mazărea din tigaie și întinde-o uniform. Presară deasupra sare și piper după gust și verdeața tocată mărunt. Pune tarta din nou la cuptor, la foc potrivit, pentru încă 20 de minute.



Recomandări

Cockteil… cu amor, umor și poezie. România, într-o eternă tranziție? (2)

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)