Rețeta săptămânii

Tarta cu ciocolată și pere



Tarta cu ciocolată și pere este un delicios desert clasic american, recomandat atât pentru 4 iulie (Ziua națională a Americii), cât și pentru alte zile de vară.
Număr de porții: 12
Ingrediente pentru 2 tarte cu diametrul de 15 centimetri:
Pentru aluatul fraged:
250 de grame de unt
500 de grame de făină
1/4 de pahar de apă
1 vârf de cuțit de zahăr
Pentru umplutură:
350 de grame de ciocolată neagră
400 de mililitri de smântână lichidă
3 ouă
200 de grame de zahăr
6 pere fierte în sirop de zahăr asezonat cu zeamă de lămâie și vanilie
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă repede într-un bol, până se omogenizează bine. Aluatul se împarte în două, se învelește în folie alimentară și se lasă la frigider timp de o oră.
Se încălzește cuptorul la 180°C.
Ciocolata se topește într-un bol pe baie de aburi, se adaugă smântâna lichidă și se omogenizează.
Într-un alt bol se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obține o compoziție spumoasă; se adaugă ciocolata, se omogenizează.
Aluatul se întinde în tăvile de tartă – se păstrează un rest pentru a forma un grilaj deasupra prăjiturilor -, se acoperă cu felii de pere și compoziția de cioocolată.
Se coc tartele timp de 40-45 de minute. Se lasă la răcit înainte de a se tăia.



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)