Tăiței cu ciuperci de pădure



6 porții – 90 minute
400g făină
2 ouă
300g ciuperci de pădure mai mici
300g roșii
150g cașcaval
100g unt
câteva frunze de busuioc
2 căței de usturoi
1 ceapă mică
puțin oregano
3 linguri ulei de măsline
sare, piper
Se amestecă făina cu ouăle și cu puțină sare. Apoi se adaugă atâta apă câtă este necesară pentru obținerea unui aluat mai tare. Aluatul se frământă 10 minute și apoi se lasă o jumătate de oră la rece, acoperit cu o folie de plastic. După acest timp se întinde o foaie cât mai subțire care se lasă 10 minute la uscat. Apoi se rulează și se taie tăițeii cu lățimea de 1 – 1,5 cm. Se împrăștie tăițeii pe un șervet și se lasă la uscat.
Între timp, se opăresc roșiile, se curăță de pielițe și semințe și se taie în cubulețe. Se călesc într-o tigaie în 30g unt și 2 linguri ulei, împreună cu ceapa tăiată cât mai mărunt și cu usturoiul pisat. După 10 minute, se adaugă ciupercile tăiate în felii, oregano, sare și piper după gust. Se călesc toate la foc mic și dacă sosul scade prea mult, se adaugă puțină apă sau supă de legume. Se fierb tăițeii în apă sărată în care se adaugă și 1 lingură ulei, apoi se strecoară.
Se unge cu unt un vas termorezistent în care se așază un strat de tăiței. Peste aceștia se pun câteva cubulețe de unt și un strat de ciuperci și roșii călite. Deasupra lor se pune alt strat de tăiței peste care se toarnă ciupercile și roșiile rămase.
Peste acestea se rade cașcaval și se pun câteva cubulețe de unt. Se acoperă vasul cu folie aluminată și se ține la cuptor pentru câteva minute, până când cașcavalul se topește. Se ornează la servire cu busuioc tăiat.