Sute de kilograme de carne stricată și zeci de kilograme de alimente cu termenul de valabilitate expirat au fost retrase de la comercializare de către inspectorii OJPC Suceava.
Produsele alimentare au fost depistate în magazinele din județ pe parcursul primei luni a acestui an.
Directorul Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorului Suceava, Elena Oanea, a declarat că „în urma controalelor efectuate în luna ianuarie au fost retrase de pe piață 228 de kilograme de carne și produse din carne care prezentau caracteristici organoleptice neconforme și alte 42 de kilograme de produse alimentare constând în biscuiți, margarină și brânzeturi care aveau termenul de valabilitate expirat”.
Elena Oanea apreciază situația ca fiind gravă, motiv pentru care solicită consumatorilor suceveni să fie atenți atunci când cumpără carne și produse din carne.
Cumpărătorii trebuie să păstreze bonul de casă Potrivit Elenei Oanea, consumatorul are dreptul să solicite vânzătorului să-i prezinte eticheta produsului, pentru a putea analiza compoziția și încadrarea în data durabilității minimale, în cazul în care magazinul nu are asigurat sistemul de autoservire.
„Consumatorul trebuie să refuze produsele alimentare care prezintă culoare și miros modificate, suprafețe oxidate și aspect vechi”, a mai precizat Elena Oanea. De asemenea, consumatorul trebuie să refuze preparatele din carne care prezintă aspect de „produs congelat supus decongelării”, produs care prezintă cu certitudine modificări față de cele ale unui produs la care s-au respectat condițiile de depozitare impuse de producători.
OJPC face apel către consumatorii suceveni ca la cumpărarea oricărui produs să solicite bonul de casă, pentru a putea proba, în cazul în care, în mod justificat, se dorește reclamarea produsului și să nu cumpere alimente, în special carne, din locuri neautorizate.