Surugiu vrea ca reducerea TVA la carne să fie adoptată cât mai repede



Deputatul PNL din Colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu
Deputatul PNL din Colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu

Deputatul PNL din Colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Radu Surugiu, susține că reducerea TVA la carne și produsele din carne ar trebui să fie adoptată cât mai repede. Radu Surugiu a declarat că la începutul acestei săptămâni a avut loc o masă rotundă referitoare la reducerea TVA la carne și produse din carne la invitația președinților Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Comisiei pentru Buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților. Surugiu a arătat că aceste discuții fac parte dintr-o serie de dezbateri referitoare la reducerea TVA la produsele de bază, având în vedere faptul că deja a fost implementată reducerea acestei taxe la pâine, măsură care a avut rezultate bune pentru bugetul de stat.El a mai spus că această consultare cu producătorii și procesatorii din industria cărnii s-a desfășurat în contextul în care, pe data de 6 martie, deputații liberali au depus în procesul legislativ o inițiativă de completare a Codului Fiscal, prin care se propune reducerea TVA la 9% pentru carne.„Reducerea TVA la carne și produsele din carne trebuie adoptată cât mai repede deoarece în România se înregistrează cel mai mare TVA pe hrană din Uniunea Europeană, după Danemarca. În majoritatea statelor europene există această practică a cotei reduse a TVA la carne și produse din carne, respectiv Marea Britanie are cota 0%, Spania și Italia 4%, Franta 5,5%, Olanda, Belgia, Polonia au 7%, deci România trebuie să aplice această cotă diferențiată la produsele de bază, chiar dacă Guvernul amână din varii motive această decizie”, a explicat deputatul PNL.



Recomandări

În calitate de distribuitor autorizat al producătorului american MILWAUKEE® TOOL, TEHNOACTIV S.R.L. Suceava organizează evenimentul MILWAUKEE® TOUR 2025, eveniment aflat la cea de-a IX-a ediție