Supă de sfeclă roșie cu hrean



Supă de sfeclă roșie cu hrean
Supă de sfeclă roșie cu hrean

4 porții – 20 minute

  • 600g sfeclă roșie în oțet
  • 300ml smântână
  • 2 linguri hrean proaspăt răzuit
  • 1 lingură făină
  • 1 linguriță zahăr
  • ± sare, piper

Se strecoară sfecla și se taie în fâșii subțiri. Zeama rămasă se amestecă apoi cu 1 litru apă și se dă în clocot. Smântâna se amestecă bine cu făina și se toarnă în supa clocotindă, puțin câte puțin, amestecând încontinuu. Se lasă să fiarbă 10 minute, după care se pune sfecla tocată și se mai lasă 5 minute la fiert, apoi se potrivește de sare și piper și se mai dă în 2-3 clocote. Se servește rece, cu hreanul proaspăt dat pe răzătoarea mică, presărat pe deasupra.
(Ildiko Daniel – Sovata, Mureș)