Supă de iarnă



Supă de iarnă
Supă de iarnă

4 porții – 100 minute
400g afumătură
(șuncă, bacon, cârnați)
1 țelină mare
1 sfeclă mare
1 gulie mare
100g fasole verde
1 ardei gras roșu
1 ardei iute
2 morcovi
100g linte verde
100g paste scurte – tăiței
4 cartofi
1 foaie de dafin
50g boabe de porumb
200ml vin roșu
200g cașcaval
1 lingură cimbru
± sare, piper
Se curăță legumele, se spală și se taie, după preferință, în cubulețe, rondele, fâșii. Se taie afumătura în cubulețe și se pune la fiert, la foc potrivit, în puțină apă cu sare. După 30 de minute se adaugă legumele, foaia de dafin, sare și piper. Se acoperă cu apă amestecată cu vin, Lichidul trebuie doar să acopere ingredientele. Se pune vasul acoperit la cuptor. Pastele se fierb, separat, în apă cu sare. Se scurg și se adaugă în cratița din cuptor împreună cu porumbul și dafinul. Se amestecă ingredientele și se lasă vasul la cuptor până când acestea sunt bine fierte. Înainte de servire, se presară cu cașcaval ras și cimbru uscat.



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

Cocktail… cu amor, umor și poezie. Bărbații și grătarul

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”

Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”
Peste 18.000 de elevi suceveni beneficiază în acest an școlar de programul „Masă sănătoasă în școli”