Supă de ciuperci



Supă de ciuperci
Supă de ciuperci

4 porții – 40 minute

  • 450g ciuperci
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 300ml lapte
  • 850ml supă de legume
  • 8 felii de pâine de secară sau neagră
  • 50g unt topit
  • 2 căței de usturoi
  • 75g cașcaval ras
  • ± sare, piper

Încinge uleiul într-o tigaie și călește ceapa tăiată mărunt, până când devine sticloasă. Adaugă ciupercile tăiate în bucăți mai mari, amestecă din când în când ca să nu se prindă de vas. Lasă vasul la foc potrivit și după 10 minute toarnă laptele peste ciuperci. Lasă să fiarbă în continuare și după alte 10 minute pune și supă de zarzavat caldă (eventual, din cub concentrat). Lasă să fiarbă la foc mic.
Între timp, prăjește feliile de pâine pe amândouă părțile. Pisează usturoiul și amestecă-l bine cu untul topit. Împarte această compoziție pe feliile de pâine prăjită. Pune câte două felii de pâine în fiecare castron cald, pregătit pentru servire. Deasupra toarnă supa fierbinte și presară cașcaval ras.