4 porții – 80 minute
400g ciuperci
100g smântână
1 leg. pătrunjel
50ml ulei
50g unt
80g cașcaval
2 cepe
2 căpățâni de usturoi
4 chifle sau pâini rotunde mai mari
1 linguriță chimen
1 linguriță cimbru uscat
1/2 linguriță nucșoară
sare, piper
Se taie câte un căpăcel și se scoate miezul fiecărei chifle, cu atenție, ca să nu se spargă coaja. Pereții chiflei trebuie să fie cam de 2 cm grosime. Se ung cu ulei, la exterior, și se pun într-o tavă la cuptor, la foc iute, ca să se rumenească puțin. Când s-au rumenit, se scot afară. Într-o cratiță se călesc în unt ceapa, tăiată mărunt și ciupercile. Când a scăzut zeama pe care au lăsat-o legumele, se toarnă deasupra lor un mujdei concentrat de usturoi, în care s-a amestecat și smântâna. Se condimentează cu chimen, nucșoară, sare și piper și se lasă 10 minute la fiert. După acest timp, preparatul se împarte în chiflele rumenite în care s-a pus câte puțin cimbru. Deasupra fiecăreia se rade cașcaval. Se pun chiflele la cuptor până când se topește bine cașcavalul. Se servesc fierbinți, imediat după ce au fost scoase din cuptor, pe farfurii calde.