Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava a transmis o recomandare către consumatorii care urmează să sacrifice porci crescuți în gospodării să nu pună carnea pe mese înainte de a face un examen trichineloscopic. Acesta costă doar șapte lei și poate fi făcut la toate circumscripțiile sanitar-veterinare din județ.
Doctorul Octavian Ilisoi, directorul executiv al DSVSA Suceava, a declarat că „tot la circumscripțiile sanitar-veterinare puteți face și sesizări dacă aveți îndoieli despre calitatea cărnii pe care ați cumpărat-o, ori referitoare la nerespectarea condițiilor de transport, depozitare, manipulare și valorificare a produselor alimentare de origine animală. Înainte de cumpărare, pentru a fi siguri că nu există nici un fel de probleme, verificați dacă produsul este însoțit de certificat sanitar-veterinar de transport și are ștampilată marca de sănătate proprie unității de sacrificare”.
DSVSA a avertizat că toată carnea rezultată din tăierea de porci în gospodăriile populației e destinată numai consumului familial, fiind interzisă comercializarea ei, inclusiv în unitățile autorizate sanitar-veterinar. Sanitar-veterinarii au mai avertizat că nu este permisă sacrificarea de porci în târgurile de animale vii și nici în vecinătatea lor.