Produsele tradiționale vândute de firmele care fac parte din Asociația „Produs în Bucovina” au înregistrat vânzări record în cele două zile din Ajunul Crăciunului. La chioșcurile care au fost amplasate pe esplanada Casei Culturii Suceava, în zilele de 22 și 23 decembrie, fiecare producător de preparate din carne a vândut marfă de 50 de milioane de lei vechi, producătorii de brânzeturi au avut vânzări de 25 de milioane de lei vechi fiecare, iar cei de mere au reușit să vândă câte două tone de mere pe zi.
Președintele asociației, Alexandru Scheul, ne-a declarat că „Produs în Bucovina” include opt producători de carne, patru de brânzeturi, doi de patiserie, precum și producători de mere, miere și vânzători de vin fier și must. Un calcul sumar arată că în zilele de 22 și 23 decembrie, numai producătorii de preparate de carne și brânzeturi au vândut produse în valoare de 1 miliard de lei vechi, adică aproape 24.000 de euro. Tot în aceste zile patiserii au vândut prăjituri și cozonaci de circa 20 de milioane de lei vechi zilnic, must și vin fiert – de 5 milioane de lei vechi pe zi și miere de 7-8 milioane de lei vechi pe zi.
Potrivit lui Alexandru Scheul, în zilele obișnuite de weekend, când Piața țărănească se desfășoară în fața Palatului Administrativ, media vânzărilor este de 30 de milioane de lei vechi pe zi la preparatele din carne, 15-20 de milioane lei vechi la brânzeturi și circa 500-600 kg de mere.
Producătorii de preparate din carne și brânzeturi tradiționale își expun marfa spre vânzare la fiecare sfârșit de săptămână, în fața Palatului Administrativ din municipiul Suceava.